Tour de France

Overrasket ekspert bifalder Froome

Chris Froome viste sig fornemt frem på torsdagens 12. etape af Tour de France, hvor han kørte over målstregen som nummer tre.

Se Tour de France uden afbrydelser på TV 2 PLAY.

Han har vundet Tour de France fire gange, men de seneste år har Chris Froome kæmpet med at finde formen siden det karrieretruende styrt i 2019.

Derfor har der været tvivl om britens niveau op til Tour de France, men torsdag gav han en indikation på, at han stadig kan være med.

Froome var en del af etapens stærke udbrud, og han formåede tilmed at køre over målstregen som nummer tre på ikoniske Alpe d'Huez.

- Det var fedt at se. Det var hans bedste resultat siden hans styrt, og det var faktisk lidt en overraskelse, for han har ikke vist ret meget op til Tour de France. Det er fedt at se ham komme tilbage på den her måde, for det fortjener han, siger TV 2 SPORTs cykelekspert Lars Bak.

Derudover mener eksperten, at Froomes stærke præstation på 12. etape åbner op for, at briten godt kan drømme om en etapesejr i årets Tour.

- Det kan han helt sikkert. Han er på vej nu, og det her giver selvtillid. Han har kæmpet så hårdt for det, siger Bak.

Gav alt, hvad han havde

Chris Froome styrtede voldsomt i juni 2019, da han var i færd med at prøvekøre enkeltstarten i Critérium du Dauphiné.

Den tidligere Tour-vinder kørte ind i en mur med 60 km/t og blev siden opereret i seks timer for brud på både lårben, hofte og albue. Derudover brækkede han flere ribben og pådrog sig indre skader.

Siden dengang har han ikke været i nærheden af at vinde noget igen, og derfor var smilet også stort hos Froome efter torsdagens etape.

- Jeg har fået det bedre og bedre, og jeg ville gerne gå efter en etape som i dag og forsøge lykken i udbruddet. Jeg gav alt, hvad jeg havde. Jeg fortryder intet, for jeg havde ikke mere at give af på den sidste stigning.

Chris Froome, der kører for Israel - Premier Tech, står noteret for syv Grand Tour-sejre i karrieren.

12. etape blev vundet af Tom Pidcock. Efter ham trillede Louis Meintjes ind over stregen.