Tour de France

Profil fik sig en øl midt på Alpe d'Huez

Wanty Gobert-rytteren Taco van der Hoorn var ikke i fare for tidsgrænsen på 12. etape, hvorfor han snuppede sig en øl med de hollandske fans.

Det var lige ved og næsten for Taco van der Hoorn på Tourens 5. etape, hvor det blev til en andenplads.

Lige ved og næsten var det dog ikke for hollænderen på 12. etape.

Her havde van der Hoorn sat næsen op efter en øl i det famøse hollændersving på Alpe d'Huez, og det gik, akkurat som han havde håbet på.

- Det var virkelig fedt. Et galehus, siger van der Hoorn til De Telegraaf om det mytiske sving med hollændere, inden han fortsætter:

- Det er en af de fedeste ting, jeg har oplevet som cykelrytter. Jeg havde ingen problemer med at nå i mål inden for tidsgrænsen, så jeg havde muligheden for at nyde omgivelserne. Jeg drak en god øl i hollændersvinget, selvom der stadig var langt til mål derfra.

Wanty Gobert-rytteren havde allerede inden etapen givet udtryk for, at en øl i løbet af etapen ikke ville skade ham.

- Jeg bad nogle venner tage til Alpe d'Huez med en øl, men de valgte i stedet at se brostensetapen i sidste uge. Men jeg forestiller mig da, at jeg får en øl alligevel. Det afhænger af tidgrænsen, om jeg får mulighed for at drikken den, lød det fra den 28-årige cykelrytter inden etapen.

Alpe d'Huez består af 21 hårnålesving, hvor hollændersvinget er placeret i sving nummer 7.

Bortset fra corona var det smukt...

Van der Hoorn var ikke den eneste Tour-rytter, der var imponeret over det famøse sving på Alpe d'Huez, hvor de hollandske fans altid holder til.

Belgieren Wout van Aert løftede også øjenbrynene - men på godt og ondt.

- De historier, jeg har hørt, var ikke overdrivelser. Det føltes, som om man kørte igennem en lydmur. Bortset fra det corona, der nok flød rundt, var det en smuk oplevelse, siger Jumbo-Visma-stjernen til samme avis.

Se Tour de France uden afbrydelser på TV 2 PLAY.