Tour de France

Vingegaard bekymret efter Alpe d’Huez

Jonas Vingegaard glæder sig over den store opbakning til rytterne, men han mener også, at de udgør en stor corona-risiko.

Mikkel Bjerg sagde det, og nu siger Jonas Vingegaard det også:

De mange fans på Tour-ruten øger risikoen for coronasmitte blandt rytterne i årets Tour de France.

På torsdagens 12. etape stod mange tusinde tilskuere klar langs vejene, og især på den ikoniske Alpe d'Huez-stigning var menneskemængden enorm.

- Der er en stor risiko for at få covid, når en masse tilskuere råber dig ind i hovedet. Jeg mener selvfølgelig, at det er indlysende for alle, siger Jonas Vingegaard til VeloNews.

- Men jeg tænker, at det er sådan, det er. Og ja... Vi må bare håbe på, at vi ikke får corona.

Bjerg med samme melding

Vingegaards danske kollega Mikkel Bjerg var ude med en lignende melding efter torsdagens etape.

Faktisk syntes danskeren, det var "irriterende", så tæt de mange tilskuere kom på rytterne.

- Jeg synes, det var helt vildt. Til gengæld tænker jeg lidt: Hvorfor skal vi have en coronaboble, når der er 1000 mennesker, der står og skriger mig ind i ansigtet? De kunne godt lige have sat et hegn op eller et eller andet. Der er jo hegn efter målstregen, så det kunne de jo bare have sat lidt længere nede ad bjerget også.

- Det er irriterende, fordi man altid skal tage så mange forholdsregler. Specielt når vi spiser sammen og sådan noget. Og det er netop derfor, at det, vi så i dag, irriterer mig, siger han.

Smittefaren er kun blevet et større tema, efter der de seneste dage er tikket nye coronatilfælde ind blandt rytterne. Den seneste kom fredag morgen, da den franske stjerne Warren Barguil måtte forlade løbet efter en positiv coronatest.

"Meget, meget specielt"

Selvom de mange fans udgør en smitterisiko for rytterne, er Jonas Vingegaard dog glad for den opbakning, de kommer med.

- Det var en sindssyg oplevelse faktisk. Jeg tror, at det er, hvad alle cykelryttere drømmer om. At cykle op ad Alpe d’Huez, hvor der var så mange tilskuere og også så mange danskere, der heppede på mig, var meget, meget specielt, siger Vingegaard.

Vingegaard kørte i mål sammen med konkurrenten Tadej Pogacar på 12. etape.

Fredag venter der endnu en kuperet etape, hvor der dog i højere grad er lagt op til et eventyr for udbryderne.