Tour de France

Dette mærke har stor betydning for Mads Pedersen

Tour de France gør meget ud af de små detaljer, og det bifalder Mads Pedersen.

- Kan det zoome det der kamera, eller er det sådan et billigt et fra Bilka?

Mads Pedersen var tydeligvis i godt humør inden starten på 14. etape af Tour de France. Fredag vandt han sin første etapesejr i Tour de France, og derfor kunne han vise et særligt klistermærke frem for TV 2, inden starten gik på lørdagens 195 kilometer.

Hvis altså kameraet kunne fange det, som den tidligere verdensmester jokede.

Klistermærket efter hans rygnummer, 171, viser, at han vandt etapen dagen forinden. Og selvom det er en lille detalje, er Mads Pedersen vild med den.

- Det er en etapesejr i Touren, og det er meget fedt, de gør noget ekstra ud af det. Det er små detaljer i Touren, der gør det lidt mere specielt.

- Jeg kan huske, da jeg kom i den hvide trøje i Touren, hvor jeg var verdensmester. Der var der også VM-striber i bunden af vores logo på trøjen. Der er tænkt over detaljerne.

Og det betyder noget, når man skal være lidt lirens (cykeludtryk for at se godt ud red.)?

- Ja, selvfølgelig. Det er altid rart, siger Mads Pedersen.

Danskeren animerede løbet helt fra starten, og det gav pote. Video: Magnus Stig Christensen

Elendig nat

14. etape er ikke noget for Mads P. En stejl, stejl stigning til slut gør det nemlig umuligt for ham at vinde.

Og det er sådan set meget heldigt, for den danske Trek-Segafredo-rytter har haft en elendig optakt til lørdagens etape, hvis man lige tager fredagens etapesejr ud af ligningen.

- Det var en varm nat. Der var ingen aircondition på værelset, så det har ikke været den bedste søvn. Og så tror jeg også, at kroppen kørte lidt. Nu er det bare fokus på endnu en dag.

- Man må for Guds skyld ikke slippe tøjlerne og tænke ”nu er det hele reddet”, for så kan det blive en rigtig lang uge, siger han.

Søndag venter en etape, som kunne være noget for Mads Pedersen. Inden da kan du se resten af 14. etape på TV 2 og TV 2 PLAY.