Tour de France

Nordmand leverede mirakel: - Det er umuligt

Amund Grøndahl Jansen var tæt på at styrte på 13. etape i Tour de France, men undgik lige akkurat.

Se Tour de France uden afbrydelser på TV 2 PLAY.

Han fik hjertet helt op i halsen.

Team BikeExchange-Jayco jagtede med alt, hvad de havde, på 13. etape i Tour de France. Mads Pedersens udbrydergruppe var i front, og norske Amund Grøndahl Jansen jagtede i feltet for at få samling, så sprinteren Dylan Groenewegen måske kunne køre med om sejren.

Men så var det lige ved at gå galt.

Jeg nåede ikke at tænke så meget. Det var bare ren refleks

Amund Grøndahl Jansen

Nordmandens cykel var ved at skride i et sving, men i ren refleks – og med lidt held – fik Grøndahl Jansen cyklen på rette spor igen.

- Den reddede han simpelthen? Det var da et mirakel. Hvordan kan den reddes? Det er umuligt, sagde TV 2 SPORTs cykelekspert Rolf Sørensen under kommenteringen.

- Det var heldigt

Amund Grøndahl Jansen forklarer selv, at det var asfalten, der fik cyklen til at skride.

- Det var ny asfalt, der så var blevet varm og blød. Og det gjorde det besværligt. Det var lidt heldigt, og den skulle ikke have skredet meget mere ud, siger nordmanden til TV 2 SPORT inden 14. etape.

- Jeg nåede ikke at tænke så meget. Det var bare ren refleks, og cyklen skulle bare tilbage, selvom jeg måtte krænge den lidt.

Selvom Grøndahl Jansen og BikeExchange fortsatte jagten efterfølgende, nåede de aldrig udbryderne i front, og Mads Pedersen tog sejren.

Nordmanden kom i mål 13 minutter efter danskeren.