Superstjerne reagerede, da Vingegaards gule trøje var i fare

Louis Meintjes var en overgang på vej i gult, men så øgede Jumbo-Visma farten i feltet.

Det var nok de færreste, der havde forventet, at Jonas Vingegaards førertrøje skulle trues af Louis Meintjes på 14. etape.

Men det var ikke desto mindre, hvad der skete. Sydafrikaneren, der var næsten 16 minutter efter Vingegaard inden etapen, endte nemlig i udbrud.

Med mindre end 25 kilometer til målet var udbruddet sejlet så langt væk, at trøjen var under halvandet minut fra at skifte ejermand. Derfor måtte Wout van Aerts intensivere sig føringsarbejde, hvis ikke Vingegaard skulle slippe trøjen.

- Det var et stærkt udbrud, som ikke satte farten ned, da de skulle afgøre etapesejren mellem sig. De blev ved med at køre fuld gas. Vi var nødt til at accelerere lidt for at sikre den gule trøje, siger han ifølge hollandske Wielerflits.

Meintjes endte med at komme i mål 11 minutter og 22 sekunder før Tadej Pogacar og Jonas Vingegaard, der kom i mål sammen. Sydafrikaneren rykker derfor op som nummer seks i klassementet. Han er knap fire og et halvt minut efter Vingegaard.

Det skal retfærdigvis siges, at Louis Meintjes ikke regnes som den største trussel til den samlede sejr, om end han er en ganske habil rytter.

To gange er Intermaché-rytteren blevet nummer otte samlet i Tour de France. Det skete i 2016 og 2017.

Top 3 i klassementet

Top 3 i klassementet
RankRytterHoldpoints
1Jumbo - Visma79:33:20
2UAE Team Emirates+2:43
3INEOS Grenadiers+7:22
Se hele klassementet