Træt Cort lider mere end ønsket

Magnus Cort begynder så småt at kunne mærke de mange Tour de France-dage i kroppen.

Se Tour de France uden afbrydelser på TV 2 PLAY.

Han har virket utrættelig, men selv Magnus Cort kan nå en grænse.

Den danske stjerne, der både har kørt i prikker og vundet en etape i årets Tour de France, fortæller inden starten på 14. etape, at han ikke føler sig helt på toppen.

- Jeg har desværre været lidt træt de seneste dage. Jeg tror mest af alt, jeg gerne vil så nemt igennem (14. etape, red.) som muligt. Jeg synes, jeg lider lidt mere, end hvad sjovt er, lige nu. Men jeg håber, det vender. Vi må se, hvad der sker, siger Cort til TV 2 SPORT.

Er du syg, eller er det bare træthed?

- Narh, jeg ved ikke. Når man er træt, føles det hele lidt som det samme. Der er også lidt hårdt med varmen. Den bøvlede jeg lidt med i går, siger Cort.

Mørkøv er heller ikke på toppen

Magnus Cort er desværre ikke den eneste dansker, der føler sig ramt inden lørdagens etape.

Også Michael Mørkøv har problemer.

- For mit eget vedkommende er jeg heller ikke helt ovenpå i dag. I dag bliver det en kamp om at komme igennem, siger Mørkøv.

Den danske hjælper føler sig ikke på toppen efter nogle hårde dage. Video: Magnus Stig Christensen

Hvad er du mærket af?

- Jeg synes, jeg har en lille smule sygdom i kroppen, så jeg har ikke haft den bedste nat. Jeg er lidt lav på energi, og det er ikke særligt optimalt i Tour de France.

- Jeg kan bare mærke, at kroppen er under pres. Den er på overarbejde. Det er selvfølgelig altid svært at vurdere, om det er akkumuleret træthed eller sygdom. Men helt på toppen er jeg i hvert fald ikke i dag. Så for mit vedkommende bliver det ren overlevelse, siger Quick-Step-danskeren.