Tour de France

Bjerg undrer sig over Roglic-exit: - Som om de har vundet Touren

Tadej Pogacars danske hjælper, Mikkel Bjerg, ville selv have kørt videre, hvis han var i samme situation som Primoz Roglic, der udgik før 15. etape.

Primoz Roglic, en af Jonas Vingegaards vigtige hjælperyttere, valgte søndag at forlade Tour de France før 15. etape.

Begrundelsen lød, at skaderne efter styrtet på 5. etape skulle have lov til at hele ordentligt. Samtidig tror Roglic fortsat på, "at holdet vil realisere vores gule og grønne ambitioner."

Selvom han ikke har været på 100 procent, har han stadig været en vigtig hjælper

Vingegaard om Roglic

Hos den største konkurrent til den gule førertrøje, UAE, har danske Mikkel Bjerg svært ved at forstå, hvorfor Primoz Roglic ikke gennemfører Tour de France. Han føler, at Jumbo-Visma virker lidt for selvsikre:

- Jeg læste, at det var på grund af, han var styrtet for ti dage siden, at han udgår. Det virker lidt besynderligt for mig, men det er jo deres beslutning. Det virker, som om de er ret sikre på, at den gule trøje er hjemme. Det kunne jeg læse mig til i morges i hvert fald, så det er meget sjovt at se.

Er det noget, der tirrer jer lidt?

- Jeg tænker bare, at det er underligt, at han ikke bliver for at hjælpe Jonas. Hvis det var mig, så havde jeg gjort alt, hvad jeg kunne, for at blive. Roglic viste i går, at han havde niveauet til at splitte feltet ad, til der sidder 20 ryttere tilbage på en kategori 3-stigning. Det gør man ikke, hvis man ikke er godt kørende, siger Mikkel Bjerg til TV 2 SPORT.

Med sidstnævnte henviser Bjerg til lørdagens 14. etape, hvor Primoz Roglic mod afslutningen på etapen sad forrest i feltet og var med til at sætte tempo, da favoritfeltet ramte de kategoriserede stigninger.

Vingegaard ærgrer sig - men forstår beslutningen

Derfor ærgrer det også Jonas Vingegaard, at han ikke længere kan få hjælp fra Roglic.

- Selvom han ikke har været på 100 procent, har han stadig været en vigtig hjælper. Specielt på Granon-etapen var han virkelig, virkelig vigtig. Så det er et tab at miste ham. Nu er vi kun syv ryttere, og en rytter mindre er jo ikke godt. Så selvfølgelig havde det været bedre, hvis han var her, siger Jonas Vingegaard.

Samtidig udtrykker han stor forståelse for beslutningen:

- Det er selvfølgelig en stærk hjælper, vi mister, men på den anden side har Primoz heller ikke været på 100 procent, og han har lidt meget de sidste par dage. Så jeg tror, det er bedre for ham at komme hjem og komme helt ovenpå.

På nuværende tidspunkt er der 2 minutter og 22 sekunder mellem Vingegaard og Tadej Pogacar i klassementet.

Top 3 i klassementet

Top 3 i klassementet
RankRytterHoldpoints
1Jumbo - Visma79:33:20
2UAE Team Emirates+2:43
3INEOS Grenadiers+7:22
Se hele klassementet