Et tab for Vingegaard, siger ekspert om Roglic-exit

Ifølge cykelekspert Christian Moberg er det altid skidt at miste en hjælperytter, men Vingegaard har stadig stærke folk omkring sig, mener han.

Jonas Vingegaard er blevet en hjælperytter fattigere i Tour de France.

Den slovenske Jumbo-Visma-stjerne Primoz Roglic, der inden løbet var delt kaptajn med Vingegaard, er udgået af Tour de France. Og spørger man TV 2 SPORTs cykelekspert Christian Moberg er det en ærgerlig nyhed for danskeren.

- Selvfølgelig er det træls at miste en holdkammerat - også selvom han har kørt på maksimalt 80 procent de seneste dage. Men han gjorde alligevel en stor forskel på Col du Granon, da Vingegaard tog den gule trøje.

- Så det kommer til at være et tab generelt, siger Moberg.

Roglic styrtede på 5. etape, hvor hans skulder gik af led. Siden har han ageret hjælperytter for danskeren.

Andre stærke hjælpere står klar

Selvom det naturligvis altid er en streg i regningen at miste en hjælperytter, understreger eksperten dog, at alternativet ikke ville have været meget bedre, når Roglic har det skidt.

- Efter Col du Granon så han ud til at have det værre, end han havde inden. Så det er ikke blevet bedre. Hvad hjælp er der i en mand, der ikke er på toppen?

Derudover påpeger Moberg, at Vingegaard stadig har de måske vigtigste hjælpere tilbage til at føre ham igennem den sidste uge.

- Jeg er sikker på, at Sepp Kuss og Steven Kruijswijk nok skal være der for ham. Med danske briller er det selvfølgelig altid træls at miste en hjælperytter, men jeg tænker nok, de skal klare det.

- Og så mangler Pogacar stadigvæk også to hjælpere. Så for Vingegaards vedkommende handler det stadig om at sidde med Pogacar på de hårde afslutninger, siger Moberg.

Pogacars UAE-hjælper Vegard Stake Laengen udgik inden 8. etape på grund af coronasmitte, mens den anden hjælper George Bennett udgik inden 10. etape af samme grund.

Se Tour de France uden afbrydelser på TV 2 PLAY.