Tour de France

Mørkøv misser tidsgrænsen - men hyldes af Tour-direktøren

Michael Mørkøv kæmpede 185 kilometer alene på 15. etape, hvor han til sidst missede tidsgrænsen. Men ved målstregen var der fornem hyldest til Mørkøv.

Resten af Tour de France-feltet og de fleste tilskuere havde forladt målområdet, da Michael Mørkøv søndag kæmpede sig i mål over en time efter etapevinder Jasper Philipsen.

Mørkøv krydsede målstregen 12 minutter og 30 sekunder for sent i forhold til tidsgrænsen og er dermed ude af Touren. Trods den sene ankomst stod en række danske tilskuere klar til at hylde Mørkøv, men det var en særlig person, der var den første til at modtage danskeren.

Løbsdirektør Christian Prudhomme var således blevet ved målstregen, hvor han i første omgang klappede Mørkøv i mål. Herefter lagde Prudhomme hurtigt en arm omkring skulderen på Mørkøv og udvekslede nogle ord med Quick-Step-danskeren.

Over for TV 2 SPORT kunne Michael Mørkøv efterfølgende afsløre, hvad løbsdirektøren havde sagt til ham:

- Han sagde tak for min kamp, og han synes, at jeg havde kæmpet bravt. Han sagde tak for nu. Det er jo vemodigt at forlade et stort løb som det her, sagde Mørkøv.

TV 2 SPORT har også været i kontakt med løbsorganisationen, der forklarer, at Christian Prudhomme ønskede at takke Michael Mørkøv for den kæmpe respekt, som han udviste Tour de France ved at gennemføre 15. etape, selvom han altså kom i mål uden for tidsgrænsen.

Alene og forladt med 185 kilometer til mål

Allerede inden søndagens etape havde Michael Mørkøv forklaret, at han led i den ekstreme franske varme, hvor det i flere dage har været omkring 40 grader.

På 15. etapes 202,5 kilometer stod det hurtigt klart, at han kom til at få en lang dag i sadlen, da han blev sat med 185 kilometer til mål. Mørkøv var dog fast besluttet på at kæmpe videre og forsøge at nå i mål inden for tidsgrænsen.

Klokken 18.40.30 kunne det konkluderes, at det ikke længere var muligt, og klokken 18.53 kørte danskeren over målstregen - ude af Tour de France.

- Det var ubeskriveligt hårdt. Jeg vidste godt, at det ville blive en svær kamp i dag. Jeg blev nødt til at slippe allerede i starten. Jeg var fast besluttet på, at jeg ville prøve at køre til mål og se, om det ville være nok til at fortsætte i løbet, sagde Mørkøv efter målstregen.

Samtidig forklarede han, at det først var med 25 kilometer til mål, at troen forsvandt, da han skulle holde en gennemsnitsfast på 60 kilometer i timen for at nå det.

Med Mørkøvs exit er 24 ryttere nu ude af årets Tour. Du kan få hele overblikket her: