Tour de France

Mørkøv ude af Touren trods heroisk indsats

Michael Mørkøv troede på overlevelse hele dagen og var fast besluttet på at komme i mål, selvom det så sort ud.

15. etape udviklede sig til et mareridt for danske Michael Mørkøv, der efter hård kamp måtte sande, at hans Tour de France er forbi.

Quick-Step-danskeren nåede nemlig ikke at krydse målstregen i Carcassonne inden for tidsgrænsen på 53 minutter og 30 sekunder. Han kom i mål 12 minutter og 30 sekunder efter den magiske grænse.

- Det var ubeskriveligt hårdt. Jeg vidste godt, at det ville blive en svær kamp i dag. Jeg blev nødt til at slippe allerede i starten. Jeg var fast besluttet på, at jeg ville prøve at køre til mål og se, om det ville være nok til at fortsætte i løbet, siger Michael Mørkøv til TV 2 SPORT.

Mørkøv slap feltet tidligt på etapen og kørte alene mod målstregen i de op mod 40 graders varme.

- Egentlig har jeg troet på det hele dagen. Måske var jeg lidt optimistisk, men med 25 kilometer til mål kunne jeg se, at jeg skulle holde 60 kilometer i timen i snit, og selvom det gik nedad, ville jeg ikke kunne gøre det alene. Der vidste jeg godt, at det var noget nær umuligt.

Michael Mørkøv fortalte inden etapen, at han har haft det svært i varmen.

Michael Mørkøv faldt for tidsgrænsen, og han vidste godt, at det ville blive en lang dag. Video: TV 2 Sport