Tour de France

Roglic udgår af Touren

Jonas Vingegaard er en vigtig hjælperytter fattigere i resten af Tour de France.

Jumbo-Visma-stjernen Primoz Roglic stiller ikke til start på søndagens 15. etape af Tour de France.

Det skriver det hollandske hold på Twitter.

- For at give mine skader lov til at hele ordentligt, har vi besluttet, at jeg ikke stiller til start i dag, siger Roglic.

- Jeg er stolt af mit bidrag til den nuværende situation, og jeg stoler på, at holdet vil realisere vores gule og grønne ambitioner. Tak til alle for jeres store støtte.

Roglic, der inden Touren var udset til at være delt kaptajn med Jonas Vingegaard, styrtede på 5. etape, hvor skulderen gik af led.

Den slovenske stjerne har de seneste etaper ageret hjælperytter til danskeren, der fører verdens største cykelløb.

Isæt på 11. etape var Roglic guld værd, da han var med til at knække Pogacar med sine mange angreb sammen med de andre Jumbo-Visma-stjerner:

De to Jumbo-kaptajner er i hidtil uset angrebshumør- Video: Magnus Stig Christensen

Smerterne efter styrtet er dog blevet for store, og på lørdagens 14. etape var det tydeligt at se, at Roglic var i store problemer, da han tidligt på etapen var i smerter.

Derfor er det også tvivlsomt, hvor meget Roglic kunne have bidraget med i de store bjerge med hensyn til at hjælpe Vingegaard holde fast i førertrøjen.

Den danske Tour-stjerne skal nu stole på, at hjælpen fra Sepp Kuss, Tiesj Benoot, Steven Kruijswijk og Wout van Aert er nok til at sikre Tour de France-sejren i de store bjerge.

Her forventes det nok ikke, at de sidste ryttere i Christophe Laporte og Nathan van Hooydonck kommer til at spille store roller.

Top 3 i klassementet

Top 3 i klassementet
RankRytterHoldpoints
1Jumbo - Visma79:33:20
2UAE Team Emirates+2:43
3INEOS Grenadiers+7:22
Se hele klassementet