Tour de France

Pogacars løjtnant i smerter efter kædeuheld

Rafal Majka knækkede sin kæde på etapens sidste stigning og slog samtidig sit knæ.

Se Tour de France uden afbrydelser på TV 2 PLAY.

Hans ansigt var i store smerter, og han havde ikke lyst til at sige noget, da han haltede ind i bussen efter 16. etape i Tour de France.

Tadej Pogacars vigtigste hjælper i bjergene, Rafal Majka, fik pludselig tekniske problemer på vejen op ad Mur de Peguere, mens han var i gang med føringsarbejdet.

Han stoppede, måtte af cyklen, og dermed var det kun Sepp Kuss, Jonas Vingegaard og Tadej Pogacar, der var tilbage i gruppen.

Team UAE Emirates’ sportsdirektør Andrej Hauptman fortæller efter etapen, at polakken havde tekniske problemer, og han slog sig faktisk også.

- Han knækkede kæden, og da den blev ødelagt, ramte hans knæ hårdt ind på cyklen, og han har smerter i det. Han har ondt i knæet nu, siger Hauptman til flere medier heriblandt TV 2 SPORT.

Pogacar forsøgte at angribe flere gange undervejs, men han slap ikke af med Jonas Vingegaard.

- Vi forsøgte at skabe et hul, men det var ikke muligt i dag. Hver dag er en ny historie, og vi vil angribe igen i morgen, siger Hauptman.

Hjælperytter kastede op

Skaden til Majka var dog ikke det eneste dårlige, Team UAE Emirates blev udsat for på etapen.

Spanske Marc Soler havde det dårligt fra morgenstunden, og han kastede op undervejs på etapen. Han kom i mål 57 minutter efter etapevinderen Hugo Houle, men det var ikke nok til at blive i løbet, og han faldt for tidsgrænsen.

- Marc havde det ikke godt – han havde ondt i maven, mens Tadej havde det godt. Han angreb, men i dag var der ikke mulighed for at få hul. Men vi vil fortsætte med at angribe, siger sportsdirektøren.

Jonas Vingegaard fører stadig med 2 minutter og 22 sekunder til Tadej Pogacar på andenpladsen.

Top 3 i klassementet

Top 3 i klassementet
RankRytterHoldpoints
1Jumbo - Visma79:33:20
2UAE Team Emirates+2:43
3INEOS Grenadiers+7:22
Se hele klassementet