Tour de France

Derfor angreb Pogacar ikke på sidste stigning

Tadej Pogacar forsøgte flere gange at sætte Vingegaard på tirsdagens 16. etape, men på den sidste stigning var han passiv.

Han har sagt det igen og igen. Han vil angribe Jonas Vingegaard, hver eneste gang chancen byder sig.

Derfor kunne det også undre, at Tadej Pogacar ikke forsøgte sig med et angreb på tirsdagens sidste stigning Mur de Péguére.

Ifølge Tadej Pogacars chef på UAE Emirates, Mauro Gianetti, er der dog en simpel forklaring på passiviteten: Et angreb ville kort og godt ikke give mening.

- Jeg tror ikke, det var den ideelle situation at angribe på den sidste stigning, fordi der var en lang nedkørsel bagefter, og fordi den ikke var stejl. Samtidig havde de (Jumbo-Visma, red.) van Aert ventende på toppen af ​​bjerget.

- Og selv hvis du kunne slippe Vingegaard i et par sekunder, var der stadig en masse energi at bruge i finalen. Det var ikke den ideelle situation at gøre det bare for en lille fordel eller måske ingenting, siger Gianetti til VeloNews.

Vingegaard afværgede angreb

Generelt var Pogacar dog ikke bleg for at stikke til Vingegaard på 16. etape.

Sloveneren angreb to gange på etapens næstsidste stigning Port de Lers, mens han også på nedkørslen fra samme bjerg forsøgte at sætte danskeren.

- Tadej forsøgte, og han gjorde det på Tadej-måden. Han forsøgte på et godt tidspunkt, og Vingegaard svarede godt igen med god styrke. Vi forsøgte, men det var ikke nok, siger UAE-chefen.

Top 3 i klassementet

Top 3 i klassementet
RankRytterHoldpoints
1Jumbo - Visma79:33:20
2UAE Team Emirates+2:43
3INEOS Grenadiers+7:22
Se hele klassementet

Vingegaard lignede en mand med overskud. Kun på nedkørslen blev han sat med nogle meter, men ellers holdt han hjul, hver gang Pogacar forsøgte noget.

De to stjerner kørte sammen over målstregen, og danskeren fører dermed fortsat Tour de France med 2 minutter og 22 sekunder ned til Pogacar.

Onsdag venter endnu et bjergslag i Pyrenæerne. Læs alt om etapen her.