Tour de France

Vingegaard forklarer smuk gestus

Respekten mellem Tadej Pogacar og Jonas Vingegaard er stor. Det blev igen bekræftet på Tour de Frances 18. etape.

Tourens sidste bjergetape blev alt andet end kedelig. Faktisk blev den til tider en kende for dramatisk.

Først var Jonas Vingegaard marginaler fra at styrte på vej ned ad Col de Spandelles, men med en imponerende aktion holdt danskeren sig på cyklen.

Kort tid efter Vingegaard-chokket var det Pogacars tur. Sloveneren røg ud i noget grus og formåede ikke at holde sig på cyklen. I øjeblikkene efter viste Vingegaard stor klasse og ventede på sin største rival til den samlede Tour de France-sejr.

- Det er ikke sportsligt at køre, når han styrter. Sådan gider jeg ikke at være, og derfor venter jeg på ham. Det håber jeg også, han vil gøre, hvis det sker for mig, og det tror jeg også. Det var derfor, siger Jonas Vingegaard til TV 2 SPORT.

Danskerens beslutning affødte thumbs up og et håndtryk fra Tadej Pogacar.

- Der er ikke andet end respekt. Vi respekterer begge hinanden meget. Han havde to holdkammerater, der kom bagfra, så for ham var det fint at tage det roligt. Jeg ville forsøge at komme til næste stigning så hurtigt som muligt, men jeg styrtede uheldigvis. Jonas er en ægte mester, siger Tadej Pogacar til TV 2 SPORT.

Top 3 i klassementet

Top 3 i klassementet
RankRytterHoldpoints
1Jumbo - Visma79:33:20
2UAE Team Emirates+2:43
3INEOS Grenadiers+7:22
Se hele klassementet