Tour de France

- Det er typisk Pogacar, siger Vingegaard om overraskende angreb

Jonas Vingegaard blev taget på sengen, da Tadej Pogacar angreb på flad vej på fredagens 19. etape i Tour de France.

I et kort øjeblik kunne panikken anes hos Jonas Vingegaard og Jumbo-Visma.

For til stor overraskelse valgte Tadej Pogacar med 34 kilometer til mål at sætte et pludseligt angreb ind i et desperat forsøg på at hente tid på danskeren i løbets gule førertrøje.

- Jeg tænkte bare, at det var typisk Pogacar at prøve, så selvfølgelig skulle han også prøve i dag. Det undrede mig ikke, siger Jonas Vingegaard til TV 2 SPORT, hvor han også erkender, at det angreb skabte en smule panik.

- Det er der altid, når han angriber. Han er så dygtig, så man skal være rigtig forsigtig med, hvor meget man giver ham. Det handler om at være hurtig på hjul.

Danskeren kom i mål lidt efter Tadej Pogacar, da der i forbindelse med spurten var opstået et hul i feltet. I første omgang blev Vingegaard registreret til at tabe fem sekunder til sloveneren, men det blev senere ændret, så der ikke var nogen tidsforskel.

Top 3 i klassementet

Top 3 i klassementet
RankRytterHoldpoints
1Jumbo - Visma79:33:20
2UAE Team Emirates+2:43
3INEOS Grenadiers+7:22
Se hele klassementet

Jumbo-Visma-mandskabet havde sørget for, at Jonas Vingegaard kom sikkert ind på de sidste tre kilometer, så han i tilfælde af uheld ikke ville lide et tidstab.

Jubler over holdkammeratens overraskende sejr

Mens danskeren fragtede sig selv i mål, leverede hans franske holdkammerat Christophe Laporte en stor overraskelse, da han med et snedigt angreb snød sprinterne og vandt 19. etape.

Jonas Vingegaard var ikke sen til at fejre Laporte. Danskeren kastede cyklen og omfavnede den 29-årige franskmand.

- Jeg er bare glad for, at vi klarede den. Jeg er faktisk endnu mere glad for Christophe. Han er sådan en god fyr, og jeg er bare utroligt glad på hans vegne. Han fortjener virkelig den sejr.

- Han har hjulpet alle tre uger, og nu kan han vinde en etape selv. Det er virkelig utroligt. Jeg er så glad for Christophe, og det viser, hvad det her er for et hold, siger Jonas Vingegaard.

Jumbo-Visma står nu noteret for fem etapesejre i årets Tour de France. Derudover er Wout van Aert indehaver af pointtrøjen, mens Jonas Vingegaard har både den gule førertrøje og bjergtrøjen.

Jonas Vingegaard blev efter dagens etape mødt af Prins Joachim og satte i sit interview med TV 2 SPORT ord på de mange oplevelser dagen har budt på. Video: TV 2 SPORT