Tour de France Femmes

Ekspert tror på gul trøje til dansker i kvindernes Tour

Det er første gang siden 1989, at et officielt Tour de France-etapeløb for kvinder afholdes.

Inden mændene kører ud på den sidste etape på søndag, har kvinderne cyklet deres første etape i kvindernes Tour de France, ’Tour de France Femmes’.

I år stiller tre danske ryttere til start på det otte etaper lange løb.

Det er Cecilie Uttrup Ludwig, Julie Leth og Emma Norsgaard, og sidstnævnte tror ekspert og tidligere cykelrytter Christina Siggard på kan gøre det rigtig godt på løbets første etape på Champs-Élysées søndag.

- Nu tør jeg næsten ikke sige det, men lad os krydse fingre for, at der også kan være noget gult i det, forklarer hun i 'Go’ morgen Danmark'.

Og kommer Emma Norsgaard godt fra start i løbet, er der gode muligheder på de efterfølgende etaper.

- Jeg tror på, at hvis hun går hen og tager den gule trøje på førstedagen, så kan hun også holde ved den i noget tid.

Ukendt rolle til Uttrup Ludwig

Cecilie Uttrup Ludwig kommer til at cykle i rødt og hvidt, når kvindernes løb skydes i gang søndag.

I juni blev hun nemlig dansk mester i linjeløb, hvor hun vandt foran Emma Norsgaard, der blev nummer to.

Og Christina Siggard spår, at Cecilie Uttrup Ludwig især kan gøre det godt på de sidste to etaper i kvindernes Tour de France, der er bjergetaper, der ligger godt til hende.

Der er dog et men.

Damerne er i kæmpe eksplosiv fremgang

Christina Siggard, tidl. cykelrytter og cykelekspert

Den danske rytter er holdkammerat med italienske Marta Cavalli, der er en af verdens bedste cykelryttere på damesiden, og Cecilie Uttrup Ludwig kan derfor få som rolle at køre for hende noget af løbet.

- Jeg tror ikke, at Cecilie Uttrup Ludwig får en lukket rolle på at hjælpe Marta Cavalli hundrede procent, så jeg tror stadig på, at vi kan få noget dansk succes med hende, lyder det.

Nyt Tour-koncept for kvinder

Siden 1989 har der ikke været et officielt Tour de France-etapeløb for kvinder. I perioden 2014 til 2021 afholdte Tour de France-arrangørerne endagsløbet ’La Course by Le Tour de France’ for kvinder.

Og det er derfor kæmpestort, at kvinderne i år skal cykle hele otte etaper, mener Christina Siggard.

- Det fortæller, at damerne er i kæmpe eksplosiv fremgang. En anden ting er, at vi er klar til at se damerne konkurrere på de her otte etaper, lyder det i ’Go’ morgen Danmark’.

Christina Siggard har selv kørt La Course by Le Tour de France tilbage i 2015, og det var en stor oplevelse, forklarer hun.

- At køre ind på Champs-Élysées med menneskemængden og hele den her atmosfære, man bevæger sig ind i, når man kører derinde, er noget af en oplevelse.

Se hele indslaget fra 'Go' morgen Danmark' på TV 2 PLAY