Tour de France

Quintana får tidsstraf efter denne episode

Tourens nummer fem, Nairo Quintana, er blevet fratrukket ti sekunder i klassementet efter en episode med en motorcykel.

En hånd på siden af en motorcykel blev en dyr affære for stjernerytteren Nairo Quintana.

Colombianeren havde svært ved at hænge på favoritgruppen på 18. etape af Tour de France, da han kortvarigt tog fat i bagenden på en motorcykel.

Kraften fra motorcyklen gav ham et lille skub fremad - og dermed en fordel. Det var fint for Quintana, men ifølge løbsledelsen var det en for stor og unødvendig hjælp. Derfor har de valgt at straffe colombianeren på flere områder.

Det fremgår af kommunikéet.

  • Fratrækkes 10 sekunder i klassementet
  • Fratrækkes 4 point i bjergkonkurrencen
  • Fratrækkes 4 point i pointkonkurrencen
  • Får en bøde på 200 schweizerfranc (svarende til 1500 danske kroner)

Under pres

Selvom ti sekunder måske ikke lyder af alverden, kan det ende med at få store konsekvenser for Quintana.

Arkea - Samsic-rytteren er nemlig kun otte sekunder foran den nærmeste forfølger, Louis Meintjes fra Intermarché - Wanty - Gobert Matériaux.

Derfor er colombianeren altså under pres på lørdagens enkeltstart, hvor de sidste klassementsplaceringer skal fastlægges.

- Når de ligger så tæt, så kan det meget vel vise sig at blive afgørende for kampen om femtepladsen. For han kommer til at køre tæt med Meintjes på enkeltstarten, og Vlasov vil han også få brug for sekunderne imod. Så det er svært at sige, om de ti sekunder afgør det, men det kan de meget vel, siger TV 2 SPORTs ekspert Christian Moberg.

Fredag forventes der ikke de store forskydninger i klassementet. Her skal rytterne for en gangs skyld ud på en flad etape, hvor sprinterne formentlig får lov til at kæmpe om sejren.

Læs alt om etapen her.