Tour de France

Schleck joker med Contador efter Vingegaards gestus

Det glæder Andy Schleck, at Jonas Vingegaard stoppede, da Tadej Pogacar var i asfalten og kalder det et perfekt eksempel på god sportsånd.

Se Tour de France uden afbrydelser på TV 2 PLAY.

Ét særligt håndtryk mellem rivalerne Jonas Vingegaard og Tadej Pogacar har det seneste døgn været genstand for stor opmærksomhed.

For da sloveneren styrtede på nedkørslen inden målstigningen på torsdagens 18. etape, valgte Jonas Vingegaard i den gule trøje at vise respekt og vente. Pogacar kvitterede med et håndtryk.

Det var god og gratis omtale

Philippe Gilbert om Vingegaards gestus

En stor kontrast til en episode i 2010, hvor Andy Schleck i den gule trøje tabte sin kæde, hvorefter hans nærmeste rival, Alberto Contador, på kontroversiel vis satte et angreb ind.

Derfor vakte det glæde hos Andy Schleck, da han torsdag kunne se, hvordan Tourens største rivaler i 2022 tacklede situationen.

- De gutter kæmper så hårdt mod hinanden, som var det en stor boksekamp. Og så ser vi, at der er så stor en respekt mellem de to. Det er et perfekt eksempel på, hvordan det bør være. Det er fantastisk for sporten. Det er ret inspirerende, siger Andy Schleck inden starten på 19. etape.

Inspirerer det dig også til at redde tingene ud med Contador?

- Nej, han må komme til mig, siger Andy Schleck med et stort grin, der stærkt indikerer, at de to tidligere rivaler for længst har lagt den omdiskuterede situation bag sig.

- Der var ingen grund til at angribe

Det er dog ikke kun den tidligere stjerne, der hylder Vingegaards aktion.

Den 40-årige veteran Philippe Gilbert roser også gestussen fra danskeren, men mener også, at den var ganske gratis.

- Der var ikke noget stress, og der var ingen grund til at angribe. Jeg synes, han tog det rigtige valg, og det gør ham måske lidt mere populær. Så det var god og gratis omtale, siger Gilbert.

Jonas Vingegaard satte Tadej Pogacar senere på etapen, og han fører nu med 3 minutter og 26 sekunder og er tæt på Tour de France-sejren.