Tour de France 2022: 19. etape

Tour-feltet kommer forbi det danske kongeslot Chateau de Cayx, når der skal køres 189 kilometer fra Castelnau-Magnoac til Cahors.

Etapeinfo (Castelnau-Magnoac > Cahors)

Dato
22. jul 2022
Længde
188 km
Start
Kl. 13.09
Mål
Ca. kl. 17.06
Type
Flad

Se sendeplanen her

FAVORITTER OG ANALYSE

Favoritter

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Jasper Philipsen, Mads Pedersen

⭐️⭐️⭐️⭐️ Dylan Gronewegen, Wout van Aert

⭐️⭐️⭐️ Caleb Ewan, Alberto Dainese

⭐️⭐️ Danny Van Poppel, Alexander Kristoff

⭐️ Hugo Hofstetter, Fabio Jakobsen, Peter Sagan

Favoritter opdateret 22/7

Nøglepunktet

De sidste tre kilometer er fundamentale. Her skal sprinterholdende sidde sammen og være i en god position blandt de forreste.

Derudover er nøglen, at sprinterne på deres længe ventede dag har energi tilbage i stængerne efter alle deres lidelser i bjergene.

Taktikken

Der er ikke mange muligheder for de rene sprintere i årets Tour de France, men i dag er en af de få, hvor holdene, der har en sprinter, skal tage ansvaret i starten af etapen og holde udbruddet i kort snor i løbet af etapen.

Styrkeforholdet mellem sprinterne kan have ændret sig, siden de sidst spurtede mod hinanden, så det er en svær etape at spå om. Både for os, der ser cykelløbet, men også for rytterne selv, der ikke har spurtet mod hinanden i lang tid.

Modsat mange af de seneste dage er det en stakket frist at gå i udbrud i dag. Det vil være for at vise sig frem. I morgen kommer der en enkeltstart, og så bliver det Paris. Så det er nu, de små hold skal vise deres sponsornavne frem.

Betydning for klassementet

Klassementsrytterne skal spare sig så meget som muligt, undgå uheld og prøve at få slappet mentalt af på dagens etape. For i morgen venter en vigtig enkeltstart, hvor de får brug for alle kræfter, de har i behold efter 19 etaper.

Ruten

Nu har rytterne kæmpet sig igennem de sidste mange dage i bjergene, og der er endelig gevinst til dem for de hårde dage, hvor de kører fra startbyen Castelnau Magnoac mod nord til målbyen Cahors.

I dag kan sagtens blive en sidevindsetape. De kører nordpå, og der er ofte vestenvind. Kommer der det, er alt kastet op i luften igen. Det vil stadig være noget for en sprinter, men alle vil være på mærkerne, hvis vinden ”driller” de lette klassementsryttere.

Og i året, hvor Touren for første gang nogensinde starter i Danmark, er der lige lagt et dansk krydderi ind på tredjesidste etape. 19. etape går nemlig forbi Chateau de Cayx – det danske kongehus’ vinslot tæt på målbyen.

Tour-feltet kommer forbi det danske kongeslot Chateau de Cayx, når der skal køres 189 kilometer fra Castelnau-Magnoac til Cahors. Video: Bo Bentsen

Læs alt om næste etape her: