Vingegaard beæret over royalt besøg: - Helt vanvittigt

Prins Joachim var med på podiet, da Jonas Vingegaard skulle modtage den gule førertrøje efter 19. etape.

Store oplevelser har der været mange af for Jonas Vingegaard de seneste dage.

For der følger meget med, når man er indehaver af førertrøjen i Tour de France - heriblandt personlige møder med statsoverhoveder og kongelige.

Det er faktisk helt vanvittigt, at han er der til at stå på podiet sammen med mig

Jonas Vingegaard

Torsdag blev danskeren hevet til side, da Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, ville hilse på den danske Tour-stjerne, og fredag var det så Hans Kongelige Højhed Prins Joachim, der lagde vejen forbi i målbyen Cahors.

Prinsen var til stedet for at overvære podieceremonien, hvor Vingegaard skulle iføre sig den gule trøje efter 19. etape.

- Det var en stor, stor ære at møde de kongelige.

- Det har været vildt at møde Prins Joachim. Det er faktisk helt vanvittigt, at han er der til at stå på podiet sammen med mig. Det er selvfølgelig vildt, synes jeg, siger Jonas Vingegaard til TV 2 SPORT.

Vingegaard og Prins Joachim nåede at snakke sammen i et par minutter, efter danskeren havde været på podiet.

"En af de dage, hvor man kniber sig selv i armen"

Byen Cahors ligger tæt på vinslottet Château de Cayx, der siden 1974 har været ejet af Hendes Majestæt Dronning Margrethe.

Det var ikke kun Jonas Vingegaard, der fik sig en stor oplevelse. Også Prins Joachim satte stor pris på mødet med den 25-årige danske Jumbo-Visma-rytter.

- Det her er en af de dage, hvor man kniber sig selv i armen. Det var fuldstændig fantastisk. Vi har fulgt starten hjemme i Danmark. Så begyndte han at gøre sig gældende. Først var det Magnus Cort, der vandt, og derefter lagde Jonas linjen og mørbankede alle andre.

- Det her er ret stort. Jeg tror, det går over i dansk cykelsport, sagde Prins Joachim med et grin til TV 2 SPORT.

Jonas Vingegaard fører Tour de France med 3 minutter og 26 sekunder ned til sin nærmeste forfølger, Tadej Pogacar, inden lørdagens afgørende enkeltstart.

Jonas Vingegaard blev efter dagens etape mødt af Prins Joachim og satte i sit interview med TV 2 SPORT ord på de mange oplevelser dagen har budt på. Video: TV 2 Sport