Tour de France

Vingegaard får tidstab annulleret i stor Jumbo-Visma-triumf

Danskeren i den gule trøje taber alligevel ikke fem sekunder af sit forspring.

Opdateret: Jonas Vingegaard, der sad i en gruppe lige bag Tadej Pogacar, og i første omgang havde tabt fem sekunder af sit forspring, er blevet noteret for samme tid som sloveneren. Det fremgår af Tour de Frances officielle resultatside.

Top 3 på 19. etape

RankLandRytterHoldTids
1FRAChristophe LaporteJumbo - Visma3:52:04
2BELJasper PhilipsenAlpecin - Deceuninck+1
3ITAAlberto DaineseTeam DSM+1
Se hele etaperesultatet

Top 3 i klassementet

Top 3 i klassementet
RankRytterHoldpoints
1Jumbo - Visma79:33:20
2UAE Team Emirates+2:43
3INEOS Grenadiers+7:22
Se hele klassementet

Trøjerne efter 20. etape

Trøjerne efter 20. etape
RytterHold
Jumbo - Visma
UAE Team Emirates
Jumbo - Visma
Jumbo - Visma
Se hele klassementet

Se Tour de France uden afbrydelser på TV 2 PLAY.

Dagens danskere

Dagen efter Jonas Vingegaards store sejr handlede det om at komme sikkert igennem 19. etape, og det lykkedes. Med 36 kilometer til mål testede Tadej Pogacar sin danske konkurrent af med et overraskende angreb på flad vej. Wout van Aert neutraliserede hurtigt den aktion. Vingegaard kom dog ikke i mål i Pogacars gruppe i en kaotisk finale og så i første omgang ud til at miste fem sekunder af sit forspring. Dette blev dog korrigeret cirka 40 minutter efter etapens afslutning.

Mikkel Honoré fik meget tv-tid, da han var en del af et på papiret stærkt udbrud med blandt andre Matej Mohoric, Quinn Simmons og Nils Politt. Det viste sig dog hurtigt, at opgaven at holde feltet bag sig blev gevaldigt svær. Interesserne for en massespurt i feltet var alt for store.