Tour de France

Derfor kører stjerne med særligt rygnummer i dag

Caleb Ewan kører med et pink rygnummer på sidste etape i Tour de France, fordi han har brugt mest tid på Tourens 20 første etaper.

Se Tour de France uden afbrydelser på TV 2 PLAY.

Normalt har den sidste mand i klassementet ikke vundet noget, inden den sidste etape i Tour de France er kørt.

Men sådan er det ikke i år. Sprinteren Caleb Ewan er 5 timer, 41 minutter og 33 sekunder efter Jonas Vingegaard i klassementet. Tour de France-organisationen har lavet et nyt tiltag, der skal minde alle om, at alle ryttere skal hædres i Touren.

Ewan får tilbudt at køre med et særligt pink rygnummer – det har ikke været obligatorisk – hvor der står Laterne Rouge, der er en titel for sidstepladsen i feltet.

Derudover får australieren også sponsoreret en ferie fra lastminute.com, der er officiel rejsepartner for Tour de France.

I tillæg til ferien og det røde rygnummer bliver tidsforskellen mellem Jonas Vingegaard og Caleb Ewan omregnet til et beløb, der bliver givet til en organisation, der hjælper syge børn og deres familier.

Alle skal anerkendes

Caleb Ewan havde godt fanget, at der var noget særligt ved sidste etape, hvis man var sidst i klassementet på det tidspunkt, hvilket Ewan har været i noget tid.

- Jeg har godt hørt, at der var noget særligt på sidste etape. Jeg ved ikke helt, hvad det er, siger Caleb Ewan til TV 2 SPORT efter lørdagens enkeltstart.

Du kan vælge at køre med et særligt rygnummer – og så får du tilbudt en ferie.

- Får jeg en gratis ferie? Det er da rart, siger Ewan.

- Der har aldrig været én, der er sidst i klassementet, der vinder sådan noget i Paris, så det er da rart at være den første.

Tiltalte organisationen

Julien Goupil, der er medie- og partnerskabsdirektør hos Tour de France-organisationen ASO, fortæller i en pressemeddelelse, at han ikke kan se ulemper ved de nye tiltag.

- Initiativet med Lanterne Rouge, der blev fremlagt af lastminute.com, tiltalte os. Det giver os mulighed for at støtte en værdifuld og nyttig sag. Det er også en påmindelse om, at hver rytter, der ankommer til Paris, skal anerkendes for sin indsats siden København, siger Goupil.