Tour de France

Salen begyndte at fnise efter Vingegaards hurtige svar

Jonas Vingegaard fik pressesalen til at slå et lille grin op, da han svarede meget klart og hurtigt på et spørgsmål fra salen.

Se Tour de France uden afbrydelser på TV 2 PLAY.

Man kan ikke benægte, at Jumbo-Visma og Jonas Vingegaard har været i kontrol i dette års Tour de France.

Men på det officielle pressemøde efter danskerens store præstation på 20. etapes enkeltstart erkendte Vingegaard alligevel, at der var et øjeblik, hvor han var i problemer.

Og da han svarede kort og prompte på spørgsmålet, frembragte det et lille grin fra de mange fremmødte journalister.

Havde du øjeblikke, hvor du var under pres?

- Hehe. På brostensetapen, ja, lød det klart og hurtigt fra indehaverende af den gule førertrøje, der smilede skævt med tanke på 5. etape.

- Da jeg tabte kæden, panikkede en smule og skiftede cykel fire-fem gange. Jeg tror, at det er det eneste øjeblik, hvor det ikke er gået perfekt. Alt andet er faktisk gået rigtig godt.

Forsøgte at tage det roligt

Jonas Vingegaard skal bare gennemføre søndagens paradeetape til Paris uden uheld, før han kan kalde sig vinder af Tour de France 2022.

Han var nemlig eminent på lørdagens 40,7 kilometer enkeltstart, hvor han sluttede som nummer 2, 18 sekunder efter holdkammeraten Wout van Aert.

Han var dog foran på sidste halvdel af etapen også, men ville for alt i verden undgå at havne i problemer igen – som vi så på 5. etape – og derfor tog han det roligt.

- Jeg synes, at jeg prøvede at tage det roligt i svingene, men der var lige et enkelt sving, hvor der var noget ujævn vej, der var tæt på at koste et styrt. Heldigvis styrtede jeg ikke, og heldigvis kunne jeg komme sikkert i mål, og det kan jeg forhåbentlig også i morgen, siger Jonas Vingegaard.

Nu er der kun én dag tilbage. Søndag eftermiddag vil Jonas Vingegaard iført den gule trøje køre ind på Champs-Élysées, hvor han vil blive hyldet som vinder af verdens største cykelløb.

I vinderinterviewet med fransk TV at fortælle om den store triumf. Det var bare ikke ligetil. Video: TV 2 SPORT