Tivoli beslutter først på dagen, hvor mange der kan fejre Vingegaard: - Det skal vi nok håndtere

Den er så godt som hjemme for Vingegaard, og Tivoli barsler med en stor fejring. Trods tidligere tumult bliver Tivoli klar, siger pressechef.

Jonas Vingegaard bliver onsdag 27. juli hyldet for sin præstation ved Tour de France, som han efter alt at dømme kommer til at forlade som vinder.

I første omgang kommer Vingegaard til at gæste Københavns Rådhus klokken 13.00, hvor den står på rådhuspandekager. Men også Tivoli har store planer for rytteren, fortæller pressechef Torben Plank til TV 2.

- Vi laver en festlig fejring med musik og interviews af rytterne på Plænen, selvfølgelig med Jonas Vingegaard i centrum, siger Torben Plank.

Programmet starter klokken 16.00, og Tivoli arbejder på højtryk for at få optrædener på plads, fortæller Torben Plank.

Hvor mange gæster, der vil være plads til, er imidlertid for tidligt at sige:

- Med hensyn til antal så sætter vi ikke antal på. Det må komme an på en vurdering på dagen. Først til mølle er det bedste råd, vi kan give, siger han.

Tidligere tumult

I foråret var flere koncerter ved Tivolis Fredagsrock genstand for ærgerlige episoder med tumult, folk, der klatrede over hegnet til den gamle have, og en 17-årig pige, der blev sparket i hovedet.

I slutningen af maj i år fik det konsekvenser. Tivoli besluttede at fjerne kunstnerne Kesi, Ude af Kontrol og Kato fra programmet for Fredagsrock.

Tidligere har I udtrykt bekymring og ærgrelse over tumult og kaos ved koncerter. Kunne det ikke være en frygt, når I vurderer antallet "på dagen"?

- Nu har vi rigtig mange års erfaring med håndtering af store events, og vi har også tidligere haft store events i haven, så det er selvfølgelig noget, vi er opmærksomme på. Vi har også et fint samarbejde med Københavns Politi, så det tager vi ganske roligt. Det skal vi nok håndtere, siger Torben Plank.

Ved onsdagens fejring kommer Tivoli da også til at følge godt med under fejringen, fortæller Torben Plank.

Kræver det særlige foranstaltninger?

- Alle events er noget, vi kigger på professionelt. Vi har et rigtig dygtigt beredskab inden for safety crowd hos os, og der kigger man også på sådan nogle ting, siger han.

Det utænkelige

Ved fejringen på onsdag bliver ti procent af entréindtægterne fra efter klokken 14.00 doneret til Børns Vilkår og Børnetelefonen. Det fulde program vil blive præsenteret i starten af den kommende uge.

- Allerede i sidste uge besluttede vi, at vi var klar til at hylde de danske ryttere, når de kommer tilbage, og siden da har vi talt med forskellige parter. Så skulle man jo også først og fremmest vinde, og derfor har der været en masse planer klar, siger Torben Plank.

De sidste par dage har Jonas Vingegaard cyklet sig tættere og tættere på en sejr i Tour de France, og han er nu så tæt på, at han er så godt som selvskrevet. Kun det utænkelige kan nu sætte en stopper for sejren... men for en god ordens skyld måtte TV 2 spørge:

Hvad så, hvis han ikke vinder?

- Det er jo et hypotetisk spørgsmål, men det er klart, at det også indgår i vores overvejelser. Så kunne det godt være, at der blev ændringer. Men lad os nu krydse fingre for, at man holder traditionen i live, og at podiepladserne er på plads, siger Torben Plank.