Tour de France Femmes

Tour de France Femmes: 1. etape

1. etape af Tour de France Femmes bliver kørt i Paris på samme rute som herrernes afsluttende etape samme dag.

  • 24. juli 2022
  • Etapestart: 13.40
  • I mål: Cirka 15.30
  • Paris > Paris
  • 82 kilometer
  • Flad etape
  • Se sendeplanen her

Christina Siggard, cykelekspert

Tour de France Femme åbner med 82 hektiske kilometer i centrum af Paris, nemlig på Champs Élysées. Vi skal se de bedste ryttere i verden kæmpe om den første (læs: arrangeret af ASO) gule trøje. 12 passager af målstregen i Paris, to indlagte spurter undervejs samt én spurt om de første bjergpoint.

Jeg spår store chancer for vores danske ryttere til start. Først og fremmest har vi lov til at drømme. Også de helt store af slagsen. Vores danske Emma Norsgaard Bjerg (Movistar) har store chancer for at kunne levere en fuldstændig fantastisk start på Tour de France Femme. Udover at have øjne på den gule trøje tror jeg også vi kan forvente, at hun går efter den grønne trøje (sprintkonkurrencen undervejs).

De helt store konkurrenter til at få en dansker i gult på Champs-Élysées er ryttere som den nuværende verdensmester Elisa Balsamo (Trek-Segafredo), mange gange verdensmester, europamester og levende legende Marianne Vos (Jumbo-Visma) og dette års vinder af Strade Bianche samt Ronde van Vlaanderen, Lotte Kopecky (SD-Worx).

Vi har lidt historik fra Champs-Élysées på damernes side, hvor det på nær en enkelt gang er endt i spurt. Kun nyligt pensionerede Anna van der Breggen har kunnet snyde sprinterne for en massespurt på Champs-Élysées i nyere tid.

Om ruten

Af løbsdirektør Marion Rousse:

- Det bliver spændende, intenst og tæt på denne rute, der er lige så drilsk, som den er prestigefyldt. Konstante accelerationer sætter gradvist sine spor. I La Course by Le Tour (kvindeløb i Paris, red.), som sluttede på Champs-Élysées, var det kun Anna van der Breggen, som kunne forhindre sprinterne i at vinde med et angreb én kilometer fra målstregen i 2015. Man skal være stærk og modig for at gentage sådan et nummer.

Kort over ruten