Vingegaard bliver fejret på Rådhuspladsen og i Tivoli

Vinderen af Tour de France 2022, Jonas Vingegaard, vil på onsdag blive fejret i København. Først på Københavns Rådhus og efterfølgende i Tivoli.

Se fejringen af Jonas Vingegaard onsdag fra klokken 10.00-18.00 på TV 2 og TV 2 PLAY.

Jonas Vingegaard skal fejres, og det bliver i stor stil.

For når den 25-årige dansker lander i Danmark onsdag, vil han tage turen til Københavns Rådhus for at blive hyldet for sin sejr i Tour de France. Det skriver Københavns Kommune Økonomiforvaltning i en pressemeddelelse.

Klokken 12.00 vil Jonas Vingegaard i åben bil blive kørt fra Københavns Lufthavn til Københavns Rådhus. Han forventes at ankomme en time senere, og klokken 13.45 vil han efter planen træde ud på balkonen mod Rådhuspladsen for at blive hyldet.

På rådhuset vil overborgmester og formand for Grand Départ Copenhagen Denmark Sophie Hæstorp Andersen (S) være vært for den officielle hyldest, hvor der vil være rådhuspandekager, som traditionen foreskriver, når danske atleter har leveret store bedrifter i udlandet.

- Det kan næsten ikke blive større. Jeg håber, at mange tusinde vil møde op langs ruten og på Rådhuspladsen, så vi kan give Jonas Vingegaard den modtagelse og hyldest, han fortjener, siger Sophie Hæstorp Andersen.

Skal også hyldes i Tivoli

Når det officielle program på rådhuset er overstået, vil Jonas Vingegaard tage turen videre til Tivoli. Her skal han sammen med en række af de øvrige danske ryttere, der har deltaget i årets Tour de France, hyldes på Plænen. Det skriver Tivoli i en pressemeddelelse.

Programmet i Tivoli er planlagt til at begynde klokken 16.00.

- Der er grund til hyldest og fest. Vi har været vidne til fantastisk stærke præstationer af rytterne og til dansk opbakning uden sidestykke, som startede, da vi for tre uger siden var værter for holdpræsentationen, siger Tivolis direktør, Susanne Mørch Koch.

Dermed vil Jonas Vingegaard blive hyldet på en måde, der minder meget om den måde, som Bjarne Riis blev fejret på, da han tilbage i 1996 vandt Tour de France.