Vingegaard bryder ud i tårer: - Det er utroligt

I overlegen stil sikrede Jonas Vingegaard sig reelt sejren i Tour de France, da han leverede endnu et topresultat.

Tårerne fik frit løb hos Jonas Vingegaard. Forståeligt nok.

For søndag skal han stå øverst på podiet i Paris, efter han på 20. etape kørte sig til endnu et topresultat og reelt sikrede sig den samlede sejr i Tour de France.

- Det er helt vanvittigt. Jeg kan slet ikke forstå det.... Ja..., nåede Jonas Vingegaard at få sagt til TV 2 SPORT, inden han for første gang måtte lade sig overgive til tårerne.

Du fik lov til at fejre den her dag med din familie. Du havde din datter Frida med på scenen. Hvad betyder det for dig?

- Bare… At få lov til at fejre det med dem. Det betyder alt for mig, lød det, inden han igen blev nødt til at afbryde sin talestrøm.

Jonas Vingegaard fik herefter et kærligt klap på skulderen fra holdets pressechef, Ard Bierens, inden han kunne sætte ord på lørdagens etape.

"Det betyder alt. Det er utroligt"

På lørdagens 40,7 kilometer lange enkeltstart var Jonas Vingegaard længe hurtigste mand. Kort inden mål var danskeren tæt på at styrte, og han satte sin føring over styr, så han måtte "nøjes" med en andenplads efter holdkammeraten Wout van Aert.

- Jeg synes, jeg har været rimelig rolig inden etapen, og jeg synes, at jeg prøvede at tage det roligt i svingene, men der var lige et enkelt sving, hvor der var noget ujævn vej, der var tæt på at koste et styrt. Heldigvis styrtede jeg ikke, og heldigvis kunne jeg komme sikkert i mål, og det kan jeg forhåbentlig også i morgen, siger Jonas Vingegaard.

Nu er der kun én dag tilbage. Søndag eftermiddag vil Jonas Vingegaard iført den gule trøje køre ind på Champs-Élysées, hvor han vil blive hyldet som vinder af verdens største cykelløb.

- Det betyder alt. Det er utroligt. Det er svært at sætte ord på. Det er det største indenfor cykling. Vi gjorde det.

- Det er lettelse. Jeg er bare så glad og stolt.

I vinderinterviewet med fransk TV at fortælle om den store triumf. Det var bare ikke ligetil. Video: TV 2 Sport