Tour de France

Vingegaard forærede mig sejren, siger rørt superstjerne

Det blev en perfekt dag for Jumbo-Visma, og det gik lige i hjertet på Wout van Aert.

Wout van Aert plejer at være rolig og fattet, når han skal give vinderinterview. Det var han ikke efter 20. etape.

- Jeg er meget følelsesladet. At vinde Tour de France som et hold er meget specielt. Og i dag var som et drømmescenarie. Jonas er sådan en stærk fyr, men han er i særdeleshed også en god fyr. Jeg vil takke alle mine holdkammerater og hele holdet for de her tre specielle uger. Det er utroligt, sagde Wout van Aert, mens tårerne pressede sig på.

Det, han gjorde på de sidste meter for at give mig sejren, viser, hvor stor en mester han er

Wout van Aert om Jonas Vingegaard

Der var også tårer i øjenkrogen umiddelbart efter, at hans danske holdkammerat, Jonas Vingegaard, krydsede målstregen på enkeltstarten. Den havde belgieren taget plads ved for at lykønske sin holdkaptajn med den samlede Tour de France-triumf.

Hvorfor vækker det så mange følelser? Fordi det er specielt at være en del af rejsen?

- Ja, måske. Man er supertræt efter tre uger. Jeg gav alt i dag. Jeg vil gerne vinde løb, og i dag håbede jeg på at tage etapesejren. Jeg håbede også, Jonas kunne sikre sig den gule. Han har åbenbart så stort et hjerte, at han tænkte det samme. Ja… specielt, siger Wout van Aert.

Vingegaard gav mig sejren, siger van Aert

I et interview nogle timer efter etapen bliver belgieren spurgt ind til, hvad han mener med den sidste kommentar:

Tror du, at Vingegaard var ved at vinde etapen, men i stedet gav den til dig?

- Ja, det tror jeg. I hvert fald i forhold til, hvis man så hans præstation indtil de sidste par hundrede meter, for der fløj han afsted. Det, han gjorde på de sidste meter for at give mig sejren, viser, hvor stor en mester han er. Det er kirsebærret på toppen af kagen og viser vores holdånd.

Etapesejren var den belgiske superstjernes tredje af slagsen i dette års løb.

Top 3 på 20. etape

Top 3 på 20. etape
RankLandRytterHoldTids
1BELWout van AertJumbo - Visma47:59
2DENJonas VingegaardJumbo - Visma+19
3SLOTadej PogacarUAE Team Emirates+27
Se hele etaperesultatet