Tour de France

Vingegaard sikrer sig samlet Tour-triumf efter nyt topresultat

Jonas Vingegaard forsvarede sin gule trøje med en fornem andenplads på 20. etape. Nu er det kun uheld, der kan tage Tour-sejren fra danskeren.

Top 3 på 20. etape

Top 3 på 20. etape
RankLandRytterHoldTids
1BELWout van AertJumbo - Visma47:59
2DENJonas VingegaardJumbo - Visma+19
3SLOTadej PogacarUAE Team Emirates+27
Se hele etaperesultatet

Top 3 i klassementet

Top 3 i klassementet
RankRytterHoldpoints
1Jumbo - Visma79:33:20
2UAE Team Emirates+2:43
3INEOS Grenadiers+7:22
Se hele klassementet

Trøjerne efter 20. etape

Trøjerne efter 20. etape
RytterHold
Jumbo - Visma
UAE Team Emirates
Jumbo - Visma
Jumbo - Visma
Se hele klassementet

Dagens danskere

På Tourens sidste klassementsetape gjorde Jonas Vingegaard, hvad han skulle. På den 40,7 kilometer lange enkeltstart forsvarede han sin gule trøje i overbevisende stil. Det stod hurtigt klart, at danskeren ikke bare ville forsvare trøjen, men også gik efter etapesejren. Han var således hurtigst af alle på første mellemtid. Det samme gjorde sig gældende på anden og tredje mellemtid. I mål var Wout van Aert dog hurtigst.

Efter den flotte 20. etape kan han forberede sig på at blive fejret med lykønskninger, bobler på cyklen og en masse billeder, når turen går til Paris på 21. etape. En etape, hvor der er dømt våbenhvile i klassementet.

Dermed har Danmark – hvis Vingegaard undgår uheld – fået sin anden vinder af Tour de France. Stort tillykke til 25-årige Jonas Vingegaard fra Thy!

Video: TV 2 Sport

Alt handlede om danskeren i den gule trøje, men inden gjorde Mikkel Bjerg sig bemærket og satte klart hurtigste tid tidligt på dagen. Derfor fik han som den førende rytter æren af en tur i ’hot seat’. Hans tid blev dog slået af verdensmester Filippo Ganna.

Referat af Ritzau

Vingegaard rullede lørdag som sidste mand ned af startrampen klokken 17 og blæste straks afsted - tilsyneladende helt uden nervøsitet og forsigtighed.

Han og Pogacar var henholdsvis etter og toer ved første mellemtid, men sloveneren tabte siden momentum, mens Vingegaard fortsatte med at imponere på anden og tredje mellemtid, hvor han var hurtigst.

Få kilometer før mål kom Vingegaard dog lidt for langt ud i et sving og måtte kæmpe for at fastholde balancen. Det tog brodden af sidste del, og Vingegaard rullede lidt mere sikkert i mål.

Pogacars danske hjælperytter, Mikkel Bjerg, startede blandt de første på enkeltstarten og satte med sloveneren som observatør i UAE-bilen bag ham en ganske glimrende tid.

Den gav ham omkring 40 minutter i det "hot seat", der er reserveret til den foreløbig bedste rytter i mål, inden verdensmesteren på disciplinen, Filippo Ganna (Ineos), som den første stødte ham af sædet.

Ganna endte som femmer, mens Bjerg blev nummer 13.

Søndagens 21. etape sættes i gang klokken 16.30 og forventes afsluttes omkring 19.30, hvorefter Vingegaard skal hyldes på podiet.