Armstrong får gåsehud: - Har aldrig set dét her

Den forhenværende cykelstjerne roser Wout van Aert for at give Jonas Vingegaard et klap, efter at danskeren var kommet i mål på enkeltstarten lørdag.

Det er ikke kun Wout van Aert og Jonas Vingegaards præstationer på enkeltstartscyklen lørdag, der begejstrer Lance Armstrong.

Også tv-billederne, hvor Van Aert står få meter efter målstregen for at give Vingegaard et klap, får hårene til at stritte på amerikanerens krop. Det fortæller han i podcasten THEMOVE, som han selv er med til at producere og er vært på.

- Jeg har aldrig set dét her. Jeg ved, hvordan god moral på et hold ser ud og føles som. Han står på målstregen og bryder sammen. Jeg får gåsehud af at se det.

- Jeg har aldrig set en rytter så prominent som Wout van Aert stå på målstregen for at klappe sin kaptajn eller den gule trøje på ryggen for derefter at blive følelsesladet, siger Lance Armstrong, der selv vandt Tour de France syv gange, men senere fik frataget alle sine sejre på grund af doping.

Mere ros til Wout van Aert

Wout van Aert og Jonas Vingegaard blev henholdsvis nummer et og to på enkeltstarten, der afgjorde årets Tour de France.

21. etape til Paris søndag er traditionelt set en paradeetape.

I samme episode af podcasten er der meget mere ros til belgieren. For hans evner på cyklen og hans holdånd.

Efter sejren kom en meget rørt Wout van Aert over til Tour de France-mesteren. Video: TV 2 Sport

George Hincapie, tidligere holdkammerat med Armstrong og medvært på podcasten, fremhæver blandt andet, at Wout van Aert efter enkeltstarten gav udtryk for, at han elsker sit hold, og at Jumbo-Visma er det mest specielle hold, han kan forestille sig at være en del af.

Sejren på enkeltstarten var Wout van Aerts tredje etapesejr i årets udgave af verdens hårdeste cykelløb.

Jonas Vingegaard, der har vundet to etaper, står til at vinde Touren med over tre et halvt minut til Tadej Pogacar på andenpladsen.