Her har vi en stor mester i mange, mange år, siger Contador

Den tidligere cykelstjerne Alberto Contador mener, at Jonas Vingegaards præstation igennem hele Tour de France har været fantastisk.

Fra det store podie på Champs-Élysées kunne han skue ud over den store folkemængde, der var mødt op for at hylde ham.

Jonas Vingegaard sugede hele oplevelsen ind, da han søndag aften endegyldigt kunne kalde sig vinder af Tour de France 2022.

Og hvis det står til den tidligere Tour de France-vinder Alberto Contador, vil 25-årige Vingegaard være i spil til podiet i mange, mange år endnu.

- Han klarede presset godt, og han har hele pakken, når vi taler om klassementsryttere. Jeg er sikker på, at vi har en stor mester i mange, mange år, siger Alberto Contador til TV 2 SPORT.

- Jonas Vingegaards præstation i hele Touren har været fantastisk, og de (Jumbo-Visma, red.) kunne ikke have gjort det bedre. Det er rigtigt, at de var i problemer på brostensetapen, og det var en svær dag, men på de tre mest afgørende momenter i Touren – på Col du Granon, på Hautacam og på den sidste enkeltstart – var Vingegaad eminent og utrolig.

Jeg kan ikke vente til de kommende år. Vi er gode modstandere

Tadej Pogacar

En særlig god egenskab

Alberto Contador fortæller videre, at han har haft svært ved at analysere Vingegaard, fordi han fortsat er ret ny på Grand Tour-scenen.

Men i forhold til det han har oplevet og set ved Vingegaard, er der mange ting, der tiltaler Contador.

- Alle folk er forskellige, men måske ser Pogacar lidt mere afslappet ud, mens Vingegaard er mere professionel og nede på jorden, siger Contador.

- Jeg kan huske fra min egen karriere, at man godt ved, at Touren er årets højdepunkt – og det er det største i ens karriere at stå deroppe på podiet. Derfor er det absolut en stor egenskab at kunne holde hovedet koldt og håndtere det hele professionelt.

Tadej Pogacar nyder den kamp, han har haft med Jonas Vingegaard, og han beskriver duellen som ”fantastisk”.

- Der har været en masse gode dueller. Jeg kan ikke vente til de kommende år. Vi er gode modstandere. Jeg ved, at det ikke kun er ham, men i dette Tour de France viste han, at han er den bedste. Han bliver en hård udfordring, men jeg ser frem til de næste dueller.