Læs hele Vingegaards tale fra podiet her

Jonas Vingegaard holdt tale på podiet, efter han blev hyldet for at have vundet Tour de France. Her kan du læse talen ord for ord.

Det her er meget, meget stort for mig. Det er fantastisk.

Der er så mange mennesker, jeg gerne vil takke. Hvor skal jeg begynde?

Først og fremmest vil jeg takke ASO for at bringe Touren til Danmark.

Det har været en af de største oplevelser i mit liv at starte i Danmark, holdpræsentationen i Tivoli. Det var bare supergodt.

Og holdet… Vi lagde en plan, og vi fulgte den 100 %. Tak til alle på holdet, bag holdet. Det har været en fantastisk rejse for os. Og nu har vi endelig gjort det. Fantastisk…

Og alle rytterne: Alle har været så fantastiske.

Og omkring Primoz’ styrt. Det var et virkelig slemt styrt. Og måden, han kom tilbage på, var virkelig fantastisk. Han er så stærk.

Og Steven (Kruijswijk, red.): Fantastisk i bjergene og på flad vej. Uheldigvis blev han også nødt til at forlade Touren. Og det samme med Nathan (Van Hooydonck, red.). Utroligt stærk i den første uge og til sidst.

Så har vi Wout van Aert, som bare er den bedste rytter i verden. Han er fremragende.

Og Tiesj Benoot: Også fantastisk gennem alle tre uger.

Sepp Kuss: Også virkelig, virkelig fremragende i bjergene.

Og Christophe Laporte: En af de bedste hjælperyttere i verden. Han vinder endda en etape selv. Det er virkelig fantastisk.

Tak til hele holdet og alle bag holdet.

Og i sidste ende skal den største tak lyde til mine to piger: Jeg ville aldrig have været i stand til at gøre det her uden dem. Mange tak. Jeg elsker jer.

Også tak til jer (Tadej Pogacar og Geraint Thomas, red.). Tak for den store kamp.