Mads P. ramt af uheld i belgisk triumf

Mens Jonas Vingegaard kunne lade sig hylde som Tour de France-vinder, vandt Jasper Philipsen løbets sidste etape på Champs-Elysees i Paris.

Top 3 på 21. etape

Top 3 på 21. etape
RankLandRytterHoldTids
1BELJasper PhilipsenAlpecin - Deceuninck2:58:32
2NEDDylan GroenewegenTeam BikeExchange - Jayco+0
3NORAlexander KristoffIntermarché - Wanty - Gobert Matériaux+0
Se hele etaperesultatet

Top 3 i klassementet

Top 3 i klassementet
RankRytterHoldpoints
1Jumbo - Visma79:33:20
2UAE Team Emirates+2:43
3INEOS Grenadiers+7:22
Se hele klassementet

Trøjerne efter 20. etape

Trøjerne efter 20. etape
RytterHold
Jumbo - Visma
UAE Team Emirates
Jumbo - Visma
Jumbo - Visma
Se hele klassementet

Dagens danskere

Etapen startede selvfølgelig med Jonas Vingegaard i fokus. Danskeren startede forrest i feltet, hvor han blev hyldet for sin sejr i Tour de France med sejrsbilleder, lykønskninger og champagne. Undervejs fik han også selskab af sit hold, Jumbo-Visma, og de resterende fem danskere i løbet.

Da feltet nåede ind på Champs-Elysees, var det tid til at trække i arbejdstøjet. Andreas Kron, Mikkel Honoré og Christopher Juul-Jensen var nogle af de ryttere, der skulle sørge for, at det ville ende med den forventede massespurt.

Her var der forhåbninger om, at Mads Pedersen ville køre med om etapesejren, men danskeren formåede aldrig at blande sig i spurten, da han blev blokeret med halvanden kilometer til mål.

Referat

Af Ritzau

Inden rytterne nåede helt ind til Champs-Élysées, var der traditionen tro plads til champagneskål, skæg og ballade.

Wout van Aert (Jumbo-Visma) har spillet store roller på næsten alle løbets etaper, og han kunne heller ikke dy sig for at lave lidt ballade, da starten gik på søndagens etape.

Med et stort grin stak han af fra feltet og fik straks Tadej Pogacar i hjulet. Jonas Vingegaard gik til sidst også med, og så havde løbets tre største stjerner pludselig langt ned til feltet.

Udbryderne tog dog hurtigt farten af cyklerne og hyggesludrede lidt om deres fælles udskejelser på landevejene i Danmark og Frankrig i de seneste tre uger.

Derefter blev der taget billeder i stakkevis, og der blev åbnet champagneflasker i følgebilerne. Blandt andre de seks tilbageværende danskere i løbet fik skudt et fællesfoto foran feltet.

Philipsen var hurtigst på Champs-Elysees

Med godt 56 kilometer til mål nåede feltet helt ind i hjertet af Paris. Først gennem Louvre og så ind på Champs-Élysées.

Med et stort smil svingede Jonas Vingegaard med sit hold først ind på boulevarden og blev tiljublet af de tusindvis af danskere, der var troppet op langs ruten i Paris.

Og så blev tempoet ellers sat op. Flere lykkeriddere tog chancen og forsøgte at slippe væk fra feltet. En gruppe på fem ryttere lykkedes med bygge et lille forspring op.

Men de blev holdt i kort snor af blandt andre Andreas Kron, der kørte for, at Lotto Soudals sprinter, Caleb Ewan, kunne få noget tiltrængt succes efter et Tour de France, der har været særdeles hårdt for den klejne australier.

Men det blev ikke til nogen australsk spurtsejr i Paris. Efter at Tadej Pogacar havde forsøgt sig med et kuriøst angreb til allersidst, var Jasper Philipsen konkurrenterne langt overlegen og vandt spurten med flere cykellængder.