Vingegaard dropper stort løb efter Tour-triumf

Jonas Vingegaard glæder sig til, at han på fredag endelig kan slappe af i privaten efter tre hektiske uger i Frankrig.

Meget forandrer sig, når man har været på podiet i Paris for at modtage den gule trøje.

Det vil med garanti også være tilfældet for Jonas Vingegaard.

Søndag aften kunne danskeren lade sig hylde som vinder af Tour de France, og kort tid efter kunne han så berette om de første ændringer i kalenderen.

Jonas Vingegaard skulle efter planen have kørt det store endagsløb Clasica San Sebastian, der køres på lørdag i det nordspanske. Det bekræfter han over for TV 2 SPORT.

- Jeg ved ikke, hvad mit program er herfra. Jeg skulle have kørt San Sebastian på lørdag, men vi har valgt, at det skal jeg ikke alligevel, siger Jumbo-Visma-danskeren.

Glæder sig til fejring i København

Nu skal danskeren bruge de næste dage på at fejre triumfen i verdens største cykelløb.

Mandag tager Jonas Vingegaard til Holland for at lade sig hylde, inden han på onsdag vender hjem til Danmark til fejring på Rådhuspladsen i København og i Tivoli. Dér, hvor han for en måned siden blev rørt over modtagelsen til holdpræsentationen.

- Det bliver helt fantastisk igen. Allerede holdpræsentationen var en af de største oplevelser i mit liv. Jeg glæder mig, siger Jonas Vingegaard.

Og selvom den 25-årige dansker ser frem til at blive fejret, glæder han sig også til, at han kan slappe af og nyde noget tid med familien.

- Jeg glæder mig til på fredag, når vi kan ligge på sofaen hele dagen.