Tour-chefen sender dybfølt tak til Danmark

Christian Prudhomme, der er løbsdirektør for Tour de France, er svært begejstret for hele Danmarks indsats under Tour de France.

Årets Tour de France har gjort sommeren 2022 til noget særligt. Det vil de fleste mene.

Hele løbet har været præget af Dannebrog og ekstraordinære danske præstationer. Både på landevejen og langs vejkanterne har Danmark sat sit tydelige præg, og det er ikke gået ubemærket hen.

For Tourens chef, Christian Prudhomme, hylder nu Danmark for at have gjort dette års udgave til noget særligt.

- Det var tre ugers dansk eventyr for Jonas Vingegaard. Han græd i Tivoli ved præsentationen og igen på Champs-Élysées. Jeg tror, at der var flere danskere end franskmænd ved Champs-Élysées. Der var så mange danske flag - også ved Det Danske Hus.

- Det var stort. Det var enormt. I gav Touren jeres passion. Dansk passion for cykling. Vi vidste, at de fleste danskere cykler dagligt, men vi vidste ikke, at I var så gode, at I elskede Touren så meget. Så mange tak til alle i Danmark, siger Prudhomme til TV 2 SPORT.

Tak til Danmark

Det var en lang kamp for at få verdens største cykelløb til Danmark. For før starten var ASO bekymret for at placere en Grand Départ langt mod nord, da det ville betyde, at der skulle indlægges en hviledag tidligt i løbet for at få fragtet rytterne til Frankrig.

Der var gode intentioner fra dansk side, men det var uvist, hvordan det hele ville folde sig ud i virkeligheden.

I sidste ende lykkedes det, og heldigvis er det gået præcis som Prudhomme og resten af arrangørerne ønskede.

Specielt de danske tilskuere har bidraget til den store succes.

- Det er søde mennesker. Rare mennesker. Meget høflige mennesker med passion og entusiasme. Jeg er så glad for, at I gav mig alle argumenterne til at kunne sige til franskmændene, at det var rigtigt at starte i Danmark, og Danmark fortjente starten, slutter den franske Tour-chef.

Efter tre ugers hårdt etapeløb kunne Jonas Vingegaard modtage løbets gule trøje i Paris. Video: TV 2 Sport