Tour de France Femmes

Tour de France Femmes: 2. etape

På 2. etape i Tour de France Femmes skal rytterne ud på en 135 kilometer flad rute fra Meaux til Provins.

  • 25. juli 2022
  • Etapestart: 13.10
  • I mål: Cirka 16.25
  • Meaux > Provins
  • 135 kilometer
  • Flad etape
  • Se sendeplanen her

Christina Siggaard, ekspert

2. etape, 136,4 kilometer, de første trøjer er fordelt, og derfor er nervøsiteten i felten mindsket. Det bliver afgørende, hvem der tager de eneste bjergpoint på etapen, da det formentlig vil få trøjen til at skifte ejer. Det er en meget kort og ikke forfærdelig stejl stigning (4,7% i gennemsnit), der ikke vil skabe de store splittelser.

Ellers tror jeg på, at der vil være en kamp for at komme i udbrud på etapen. Rytterne er fortsat friske, og derfor bliver det ikke let at komme afsted med det samme. Jeg tror på, at vi kommer til at se en længere seance med udbrudsforsøg.

Cirka 20 kilometer inden mål har vi første og eneste spurt point på etapen, og om udbruddet er hentet her, eller først bliver hentet under de sidste 20 kilometer, må vi vente og se, men jeg tror på en sprintafgørelse; muligvis i en decimeret gruppe.

Om ruten

Af løbsdirektør Marion Rousse:

- Det bliver ikke uden vanskeligheder at køre på tværs af Brie-regionen til Champagnes porte, og denne etape kan meget vel skabe en overraskelse. Seine-et-Marne-departementet har allerede været vært for Tour de l’Avenir (ungdommens Tour de France, red.) og bekræfter med denne etape, at projektet Plan Vélo, som skal fremme cykelsporten, er på rette vej.

Kort over ruten