Tour de France

Vingegaard fejret med manér – se billederne fra sejrsfesten

Onsdag får danskerne mulighed for at fejre den danske Tour-vinder, når Jonas Vingegaard besøger København.

Jonas Vingegaard blev søndag aften hyldet med manér efter sin fantastiske Tour de France-triumf.

På den hollandske ambassade i Paris var den 25-årige dansker omdrejningspunktet i festlighederne sammen med sit hold, Jumbo-Visma, som for første gang sikrede sig den ultimative triumf i form af den gule trøje.

Statsminister Mette Frederiksen (S) var en af de prominente gæster, der fik tid til at snakke med den 25-årige danske Tour-vinder og kæresten, Trine Marie Hansen.

- Det er en fuldstændig fantastisk dag. Det er dansk sportshistorie. En enestående præstation, sagde Mette Frederiksen blandt andet om Jonas Vingegaards historiske præstation.

Ifølge statsministeren har den klejne danske cykelrytter med sin historiske bedrift endnu engang fået sat Danmark på verdenskortet, hvilket man "aldrig skal undervurdere betydningen af".

Med til sejrsfesten var også Jonas Vingegaards svigermor, Rosa Kildahl, der var et stort, bredt smil.

Humøret var forståeligt nok helt i top hos Jonas Vingegaard, der efter tre ugers intens cykelløb endelig kunne puste ud og nyde sejrens sødme.

Det valgte den 25-årige cykelstjerne at gøre sammen med sin kæreste, der kvitterede i form af omfavnelse og et stort kys.

Direktør gav "lufttur"

Humøret var højt til festen blandt ryttere og mandskab på det hollandske cykelhold, der efter flere års forsøg endelig kunne stå med vinderen af Tour de France.

Jonas Vingegard blev blandt andet fejret med en tale fra holddirektør Richard Plugge.

Direktøren for det hollandske cykelløb gav sin danske stjerne en krammer og fejrede ham med en mindre "lufttur" som symbol på danskerens samlede Tour de France-triumf.

Mere fest i vente

Den danske cykelrytter kan se frem til endnu mere festivitas, for de kommende dage står den også på fejring.

Tirsdag skal Jonas Vingegaard hædres af cykelholdet Jumbo-Visma i Holland, mens danskerne først fra på onsdag får mulighed for at lykønske Tour-vinderen.

Det sker, når Tour-vinderen skal fejres i den danske hovedstad.

Jonas Vingegaard skal køres i åben bil fra Københavns Lufthavn til Rådhuspladsen, og festlighederne fortsætter i Tivoli.

Dermed afsluttes Tour de France anno 2022 på nærmest eventyrlig maner for den danske cykelrytter.

Det var netop på Plænen i Tivoli, at en tydeligt rørt Vingegaard præcis fire uger tidligere blev præsenteret til øredøvende jubel inden Tour-starten i Danmark.

Torsdag drager Jonas Vingegaard nordpå til sin hjemstavn, hvor han skal fejres i Glyngøre, inden den fredag står på en velfortjent pause for tidens mest omtalte danske cykelrytter.

Se hele programmet her.