Cecilie Uttrup vinder 3. etape

Cecilie Uttrup Ludwig vandt 3. etape af kvindernes udgave af Tour de France, da hun med en fremragende spurt henviste den gule trøje til andenpladsen.

Den danske Tour-succes fortsætter i Frankrig.

Tirsdag vandt Cecilie Uttrup 3. etape af Tour de France Femmes, da hun fik revanche for et styrt på mandagens etape, hvor hun også mistede tid i klassementet.

- Årh, for helvede. Jeg er bare så glad. Det var bare sådan en lortedag i går, og så kommer vi fandeme igen. Vi kæmper, og det var fandeme fedt. Også for mine holdkammerater, der bare var så gode. De troede bare på mig. Det er en god dag i dag, siger Uttrup Ludwig til TV 2 SPORT.

Top 3 på 3. etape

Top 3 på 3. etape
RankLandRytterHoldTids
1DENCecilie LudwigFDJ - SUEZ - Futuroscope3:22:54
2NEDMarianne VosTeam Jumbo - Visma+2
3RSAAshleigh Moolman PasioTeam SD Worx+2
Se hele etaperesultatet

Top 3 i klassementet

Top 3 i klassementet
RankRytterHoldpoints
1Movistar Team Women26:55:44
2Team SD Worx+3:48
3Canyon - SRAM Racing+6:35
Se hele klassementet

Dagens danskere

På tirsdagens 3. etape af Tour de France Femmes sad Cecilie Uttrup med helt fremme i feltet allerede langt ude, mens Emma Norsgaard endnu en gang leverede et stærkt arbejde for sin kaptajn, Annemiek van Vleuten, der dog ikke kunne leve op til forventningerne.

Med 15 kilometer tilbage af etapen måtte Cecilie Uttrup midlertidigt opgive at følge de forreste, men hun kæmpede videre sammen med den gule trøje, Marianne Vos. Da det hele skulle afgøres, var de bedste samlet igen, og så leverede danskeren en fornem afslutning, da hun kom som skudt ud af en kanon og vandt etapen.

- Vi vidste, at det var en god dag, og hvis jeg havde benene, kunne jeg gå efter sejren. At gøre det og være en Tour de France-etapevinder i dannebrogstrikoten, det bliver ikke bedre. Sikket et år for Danmark, lød det fra Cecilie Uttrup lige efter sejren.

Sådan forløb etapen

Af Ritzau

Den danske cykelrytter Cecilie Uttrup Ludwig fik en flot revanche for et styrt mandag, da 3. etape af kvindernes Tour de France tirsdag blev kørt.

FDJ-rytteren sejrede på den 131 kilometer lange etape fra Reims til Épernay og tager et stort avancement i den samlede stilling efter en skidt dag 24 timer forinden, hvor Cecilie Uttrup Ludwig mistede over halvandet minut, da hun blev fanget i et styrt.

3. etape indeholdt fire mindre stigninger. Undervejs opsøgte flere ryttere lykken i et udbrud, men de blev holdt i kort snor af favoritfeltet.

I store dele af etapen markerede 26-årige Cecilie Uttrup Ludwig sig langt fremme i feltet, men på den afsluttende kategori 3-stigning hang hun en smule efter sammen med hollænderen Marianne Vos, der kører i den gule førertrøje.

Danskerens gruppe formåede dog at kæmpe sig tilbage til de andre favoritter, inden etapen skulle afgøres.

Fremragende dansk spurt

Med en uimodståelig spurt lykkedes det danskeren at køre forbi samtlige konkurrenter og vinde sikkert med to sekunder ned til netop Marianne Vos i førertrøjen.

Uttrup Ludwig tager et stort spring frem i den samlede stilling, hvor hun inden 3. etape var nummer 51. Cecilie Uttrup Ludwig er nu nummer ti samlet, 1 minut og 48 sekunder efter Marianne Vos.

Tour-favoritten Annemiek van Vleuten havde problemer tirsdag. Den 39-årige hollænder kom i mål 20 sekunder efter den danske vinder.

Løbet fortsætter onsdag med 4. etape. Her skal rytterne ud på 126,8 kilometer med fem mindre stigninger undervejs.

Kvindernes Tour de France bliver kørt over i alt otte etaper, og løbet slutter søndag med en bjergetape.