Tour de France Femmes

Tour de France Femmes: 3. etape

På 3. etape skal rytterne over fire kategoriserede stigninger.

  • 26. juli 2022
  • Etapestart: 13.05
  • I mål: Cirka 16.25
  • Reims > Épernay
  • 133 kilometer
  • Kuperet etape
  • Se sendeplanen her

Christina Siggaard, ekspert

På 3. etape rammer vi fire kategoriserede stigninger. De er dog ikke længere end 1,6 kilometer. På nær én kommer stigningerne på sidste del af den 133,6 kilometer lange etape.

For mig at se ligner det en dag for et udbrudsforsøg, et der rent faktisk har mulighed for at holde hjem, da det kan være sværere at styre for holdene i et kuperet terræn som dette. Udbruddet kan i sidste ende være en decimeret frontgruppe, som vi kender det fra forårsklassikerne, da der er mulighed for, at stigningerne bliver kørt så hårdt, at det bliver udskilningsløb bagfra.

Om ruten

Af løbsdirektør Marion Rousse:

- Midt i Champagnes ældgamle og gabelagtige vinmarker bliver der rig lejlighed til at ryste feltets kæder. Finaleomgangen finder sted på de veje, hvor Julian Alaphilippe gik i soloudbrud på Tour-etapen til Épernay i 2019 og sikrede en smuk etapesejr og den gule førertrøje. Dét bør give anledning til angreb.

Kort over ruten