Tour de France Femmes

Tour de France Femmes: 4. etape

4. etape i Tour de France Femmes byder på stigninger og grusvej.

  • 27. juli 2022
  • Etapestart: 13.15
  • I mål: Cirka 16.25
  • Troyes > Bar-sur-Aube
  • 126 kilometer
  • Kuperet etape
  • Se sendeplanen her

Christina Siggaard, ekspert

Endnu en dag med stigninger på menuen. Stigningerne på denne etape er ikke forfærdeligt lange, men kommer som perler på en snor på den sidste del af etapen. Udover stigningerne skal rytterne også passere fire brostenspassager på i alt 12,9 kilometer ud af de i alt 126,8 kilometer.

Efter gårsdagens etape lægger denne rute endnu mere op til et klassikeropgør, som allerede kilder i benene. Sidste halvdel af løbet, der byder på brosten og stigninger, bliver skudt i gang med en pointspurt til den grønne trøje, så der bliver rigelig af positionskamp allerede fra kilometer 55 og til mål. Det er altså altafgørende, at rytterne er klar her for at kunne være med, hvor det gælder.

Om ruten

Af løbsdirektør Marion Rousse:

- Fra ét billede af Champagne til et andet. Her med dets grusbelagte og ofte meget stejle veje. Der er mange sektorer, som bør skabe splittelse i løbet, når de nærmer sig Bar-sur-Aube. Der er flere af disse ikke-asfalterede sektioner end i mændenes Tour-etape på Plateau des Flières og Planche des Belles Filles.

Kort over ruten