Tour de France

Vingegaard hyldet i røginferno: - Det var vildt

Iført den gule førertrøje og den grønne pointtrøje ankom Jonas Vingegaard og Wout van Aert til en fornem hyldest i Jumbo-Vismas eget hovedkvarter.

Fejringen af den danske Tour de France-vinder fortsætter, efter Jonas Vingegaard tirsdag indledte en tre dages hyldesttur.

Først på dagen besøgte han Jumbo-Vismas sponsorer i Amsterdam, og ud på eftermiddagen gik turen videre til hollandske Den Bosch, hvor Jumbo-Visma har hovedkvarter. Her blev Vingegaard - og van Aert - mødt af et gul-grønt røginferno, da de ankom.

- Det var selvfølgelig vildt. Det var noget af en velkomst, de gav mig. Det er helt vanvittigt og dejligt, der er dukket så mange mennesker op, siger Vingegaard til TV 2 SPORT.

Overrasket over fremmødet

Efter de to cykelstjerner var hoppet af cyklerne, stod der massevis af fans klar, der gerne ville have et billede med Tour-vinderen eller en autograf. Også mange danskere havde taget turen til Den Bosch for at hylde Vingegaard i Holland, hvor Tour-feberen også har været stor.

Er du overrasket over, hvor stort det også er her?

- Ja, det er jeg faktisk lidt. Holdet siger, at det er kæmpestort i Holland, at det endelig er et hold fra Holland, der vinder Tour de France igen.

- Men jeg kan mærke det både her og i Danmark. Der var også rigtig mange danskere ude foran (i Den Bosch, red.), og det er selvfølgelig rigtig fedt og virkelig dejligt, at der er så mange, der støtter op og kommer og fejrer mig, siger Vingegaard.

"Det er surrealistisk"

Indenfor i hovedkvarteret blev Vingegaard og van Aert modtaget med taktfaste klapsalver, da de blev kaldt op på scenen.

Her svarede de på en række spørgsmål om Touren, ligesom Vingegaard gjorde det klart med et glimt i øjet, at modtagelsen naturligvis var mere spektakulær end på Champs-Élysées.

Derefter var det tid til fællesbilleder og flere autografer, men hele vejen igennem var det en storsmilende dansker, der glædeligt stillede op.

- Jeg kan godt være i det og nyde det, men jeg synes på en eller anden måde, det er surrealistisk. Tour de France er det største, man kan opnå inden for cykelsporten, det bliver ikke større.

Onsdag fortsætter fejringen i Danmark, når Vingegaard skal hyldes i hovedstaden. Først gælder det en tur på Københavns Rådhus, inden han skal videre til hyldest i Tivoli.

Den tre dage lange fejring afsluttes i Glyngøre på torsdag, hvor den nykårede Tour-vinder bor til daglig.