Vingegaard om Tour-triumf: - Det er ikke gået op for mig endnu

Den danske cykelrytter ser meget frem til at komme til Danmark og blive hyldet for sin Tour-sejr.

Tirsdag indledes en tredages lang fejring af Jonas Vingegaards fantastiske sejr i Tour de France.

Første stop på danskerens omfattende rute er i Holland, hvor den nyslåede Tour-vinder tirsdag ved middagstid blev fejret ved et arrangement for Jumbo-Vismas sponsorer i Amsterdam.

Her blev hovedpersonen blandt andet spurgt til, hvordan han oplever at blive tiltalt som den nykårede vinder af Tour de France blot to dage efter sejrsfesten på Champs-Élysées.

- Det føles stadig meget mærkeligt, indrømmer Jonas Vingegaard.

Nu er det mig, der står der i den gule trøje. Det er ikke gået op for mig endnu

Jonas Vingegaard, nykåret Tour de France-vinder

Den 25-årige dansker har de seneste mange år troligt fulgt med i Tour de France - ikke mindst den obligatoriske afslutningsceremoni og hyldest af den gule trøje i Paris.

Derfor var også den en helt speciel følelse for rytteren fra Jumbo-Visma, da han søndag stjal hele cykelverdenens fokus og selv stod på øverst podiet.

- Nu er det mig, der står der i den gule trøje. Det er ikke gået op for mig endnu, siger Jonas Vingegaard.

Vingegaard: Fantastisk at komme hjem

Den nykårede Tour-vinder har sat flere ord på sin triumf over for TV 2 SPORT, der er på plads i Holland.

Vinggaard var glad for sponsor-arrangementet i Holland, hvor der blev taget rigtig godt imod ham. Men der venter ifølge den 25-årige danske cykelstjerne endnu større oplevelser de kommende dage i sit hjemland.

- Det bliver selvfølgelig fantastisk at komme hjem og blive fejret i Danmark, det glæder jeg mig helt vildt til. Det bliver en fantastisk oplevelse for mig og min familie, siger Jonas Vingegaard.

Video: Hans-Henrik Busk Stie

Han forklarer, at Holland er gået helt amok over, at det endelig er lykkedes at vinde Tour de France for et hollandsk hold.

- Det er 42 år siden, så det er på tide, siger de, forklarer Jonas Vingegaard.

Flere dages fejring

Onsdag og torsdag skal den danske cykelrytter hyldes i Danmark.

Klokken 12.00 vil Jonas Vingegaard i åben bil blive kørt fra Københavns Lufthavn til Københavns Rådhus. Han forventes at ankomme en time senere, og klokken 13.45 vil han efter planen træde ud på balkonen mod Rådhuspladsen for at blive hyldet.

Se hele programmet her.

Når det officielle program på rådhuset er overstået, vil Jonas Vingegaard tage turen videre til Tivoli. Her skal han sammen med en række af de øvrige danske ryttere, der har deltaget i årets Tour de France, hyldes.

Se fejringen af Jonas Vingegaard onsdag fra klokken 10.00-18.00 på TV 2 og TV 2 PLAY.

Efter fejringen i Tivoli og på Københavns Rådhus vender danskeren hjem til Glyngøre, hvor han bor.

Her er det planen, at han skal fejres på byens stadion, men inden vil der være paradekørsel gennem Glyngøre for Vingegaard og familien.