Cykling

Derfor bruger Vingegaard ikke tid på sociale medier

Den danske Tour de France-vinder synes, at det er spild af tid.

Facebook, Instagram og Twitter.

Sociale medier fylder utvivlsomt meget for langt de fleste 25-årige danske mænd, men ikke for den nykårede Tour-vinder, Jonas Vingegaard.

Det afslører tidens mest omtalte og feterede cykelrytter i et interview med TV 2 SPORT.

Danskeren har efter sin sejr i verdens største cykelløb i den grad mærket kærligheden - primært fra danske og hollandske cykelfans, der har hyldet Jumbo-Visma-rytterens utrolige bedrift på de franske landeveje.

Men det er alt sammen sket i den virkelige verden, for Jonas Vingegaard har slet ikke bemærket den lovestorm og de mange hilsner, som også har ramt ham på de sociale medier.

Selv ikke på sin første fridag ovenpå Tour de France - mandag - tjekkede cykelrytteren sine sociale medier.

- Nej, men det er jo faktisk ikke mig, der står for det heller, det er min kæreste, Trine. Så hun har da åbnet det, og hun kunne godt se, at det var blevet til lidt mere, forklarer Jonas Vingegaard.

Spild af tid

Hvordan skal I nogensinde kæmpe jer igennem alt det der?

- Jamen, det, tror jeg også, bliver svært. Vi må prøve og se, om vi kan komme igennem det og læse dem alle sammen, men i hvert fald vil jeg gerne sige tak til alle jer, der har skrevet og støttet op. Det har været helt fantastisk, siger cykelrytteren.

Jonas Vingegaard er ikke meget for at bruge tid på de sociale medier - selv i en tid, hvor han som cykelrytter aldrig har været mere populær.

Den 25-årige Tour-vinder har dog intet problem med at undgå de sociale medier.

Rent faktisk nyder han, at han ikke skal bruge tankevirksomhed på den del, så han i stedet kan samle tankerne om det væsentlige - cykelkarrieren og familien.

- Det er egentlig bare for, at jeg ikke skal miste fokus, og man kan nemt komme til at sidde det meste af dagen på Instagram og kigge. Det er spild af tid, siger Jonas Vingegaard.

Holdkammerater konstant på de sociale medier

De fleste unge danske mænd, der har lavet en stor bedrift, vil gå ind på Instagram dagen efter og lige tjekke det igennem. Der er du anderledes anlagt?

- Ja, men selvfølgelig er det da dejligt, at folk synes, det er fedt, hvad jeg har gjort, lyder det fra den 25-årige dansker.

Flere af hans holdkammerater på cykelholdet Jumbo-Visma tænker ifølge danskeren "hele tiden på", at de skal tage et billede, der kan bruges til et opslag på de sociale medier.

Men lige netop der er danskeren overhovedet ikke.

- Nej, det tænker jeg aldrig over. Så er det bare nemmere at lade være, siger Jonas Vingegaard.