Tour de France

Kærlighedserklæring og tårer på scenen i Tivoli

Jonas Vingegaards kæreste, Trine Marie Hansen, og datteren Frida var med på scenen i Tivoli, hvor de også blev hyldet af de fremmødte danskere.

Hele Danmark er efterhånden kommet på fornavn med Jonas, Trine og datteren Frida, efter familien har fået en Tour de France-vinder.

Derfor var det også ganske fortjent, når resten af familien nu skal dele Jonas Vingegaard med hele nationen, at Trine Marie Hansen og lille Frida kom med på scenen og fik en hyldeset.

Det betyder jo alt for mig. At hele Tivoli og Rådhuspladsen også hylder hende

Jonas Vingegaard

Vingegaard har nemlig ikke lagt skjul på, at følelserne for familien er rigtig store, og i Tivoli blev det endnu en gang tydeligt, at det også gælder omvendt.

Kæresten Trine blev spurgt til, hvordan det var på at stå samme sted, som Jonas Vingegaard fire uger forinden var blevet overvældet af følelser foran det danske publikum. Og så gentog seancen sig ellers.

- Mit hjerte hamrer helt vildt, og jeg...

Længere nåede Trine Marie Hansen ikke, før følelserne tog over. og tårerne begyndte at trille.

"Et kæmpe forbillede for datteren og unge mennesker"

Jonas Vingegaard lagde en arm omkring kæresten og kyssede hende på kinden, mens mikrofonen fangede et stille "jeg elsker dig".

Efter en kort pause var hun i stand til at fortsætte, mens hun henvendte sig direkte til Jonas:

- Jeg er superstolt. Du er så sej. Og du er en kæmpe støtte for os og et kæmpe forbillede for vores datter.

- Og jeg tænker også for rigtig mange unge mennesker i Danmark, lød det, inden de mange tusinde mennesker i Tivoli brød ud i jubel, og flere begyndte at råbe "Trine, Trine, Trine!".

I TV 2 SPORTs studie lagde Jonas Vingegaard ikke skjul på, hvad det betød for ham.

- Det betyder jo alt for mig. At hele Tivoli og Rådhuspladsen også hylder hende. Det er meget rørende for mig og for vores familie. Det er jo fantastisk, at vi kan opleve det sammen. Det er de to, der betyder allermest for mig.

- Jeg bliver altid virkelig rørt, når det er. Jeg er lidt let til tårer, og jeg fik også tårer i øjnene på scenen, sagde Vingegaard.

Ét øjeblik fra Touren står klart

Undervejs i årets Tour de France har både Trine Marie Hansen og datteren Frida været med helt tæt på, men det var specielt øjeblikket efter enkeltstarten på 20. etape, der står helt klart for Trine Marie Hansen.

Video: TV 2 SPORT

- Det var fuldstændig fantastisk at se Jonas. Han tudede jo nærmest, inden han kom over målstregen. Jeg kunne se det helt dernede fra, hvor jeg stod, og jeg kunne nærmest ikke se ham for bare vand i øjnene, sagde Trine Marie Hansen, inden hun igen henvendte sig direkte til kæresten:

- Jeg var meget, meget stolt over at kunne se lettelsen i dine øjne, skat. Du var så stolt af dig selv og glad. Det var en kæmpe, kæmpe oplevelse.

Og ændrer det så noget i hverdagen hjemme i stille og rolige Glyngøre, når man har vundet Tour de France? Ikke hvis man spørger den bedre halvdel:

- Vi havde egentlig aftalt for lang tid siden, at han skulle vinde, så der er ikke noget, der har forandre sig, sluttede hun af med et grin.