Tour de France

Rørende øjeblik mellem Vingegaard og forældrene

Jonas Vingegaards forældre har både fulgt med hjemmefra og i Frankrig, mens sønnike har kørt sig til Tour-sejren.

På Københavns Rådhus havde mange bekendte taget opstilling. Klar til at hilse på og hylde Jonas Vingegaard.

Først var det flere af kollegaerne fra Tour-feltet: Kasper Asgreen, Christopher Juul Jensen, Michael Mørkøv og Mads Pedersen. Derefter stod en god flok fra Thy Cykle Ring, hvor Vingegaard har fået sin cykelopvækst, klar.

Og så konstaterede Jonas Vingegaard ellers, at han nok ikke kunne nå rundt til alle sammen og sige hej, selvom han sikkert gerne ville. Alligevel måtte han lige skære sig igennem menneskemængden for at finde to af de mest betydningsfulde personer. Forældrene Karina og Claus Vingegaard.

Tårerne hos moderen var ikke til at tage fejl af, da Karina, Claus og Jonas Vingegaard lavede en fælleskrammer og holdt hinanden tæt i et rørende øjeblik.

Er blevet genkendt mange gange

Få timerne forinden havde TV 2 SPORT også snakket med forældrene, der var ankommet til København et døgn forinden.

Her var de blevet genkendt et hav af gange, hvilket er lidt underligt for et par nordjyder med fødderne solidt plantet i jorden.

- Jeg havde egentlig troet, at vi kunne gå lidt ubemærket hen her i København, men uanset hvor vi går hen, møder vi folk, der siger hej og tillykke. Et eller andet sted er det jo fedt, for det viser, at han har samlet nationen. Det er rigtig stort, siger Claus Vingegaard.

Efter Jonas Vingegaards rørende øjeblik med forældrene på Københavns Rådhus var der også tid til at tage kæresten Trine Marie Hansen og datteren Frida med ud på balkonen.

Sammen blev de tre tiljublet, da de trådte ud foran et menneskehav. Befolkningen fik et kys som modsvar.