Tour de France

Vingegaard var klar til at droppe Touren næste år – nu er planen helt klar

Jonas Vingegaard er ikke i tvivl om, hvad hans hovedfokus skal være i 2023-sæsonen.

Mere vil have mere.

Også selvom man hedder Jonas Vingegaard, lige har vundet Tour de France og i øvrigt er ganske ydmyg af natur.

Det er med stor selvtillid, at jeg ser frem imod næste år

Richard Plugge, teamchef hos Jumbo-Visma

Ovenstående ændrer nemlig ikke på, at Jumbo-Visma-danskeren allerede nu kan melde klart ud om planerne for 2023, hvor han har tænkt sig at vende tilbage til verdens største cykelløb for at vinde igen.

- Først og fremmest er jeg sindssygt glad og stolt over, hvad der er sket indtil nu, men mere vil have mere. Jeg vil gerne prøve at komme tilbage og vinde endnu en gang, kan jeg mærke.

Var klar til at droppe Touren næste år

Det fortæller Jonas Vingegaard i et interview med TV 2 SPORT. Her afslører han også, at det faktisk slet ikke var sikkert, at han havde stillet til start i næste års Tour de France, hvis han ikke havde vundet i år.

- Inden Touren i år havde jeg egentlig tænkt, at hvis ikke jeg vandt Touren, kunne det godt være, at jeg ville tage til Giro d’Italia eller Vuelta a España næste år, men nu hvor jeg har vundet Touren, så kommer jeg helt sikkert tilbage næste år for at prøve at vinde igen.

- Og så bliver det med hovedfokus på det, slår Vingegaard fast om planerne for næste sæson.

Ren luksus for teamchef

Hos diverse bookmakere er danskeren på nuværende tidspunkt også ganske klar favorit til at gentage triumfen.

Men spørgsmålet er selvfølgelig, om der venter endnu en direkte duel med Tadej Pogacar, eller om Jumbo-Vismas andet klassementshåb Primoz Roglic vender tilbage for at køre sin chance.

Uanset scenariet finder holdets teamchef stor trøst i, hvordan Vingegaard og Roglic samarbejdede i dette års løb, inden sloveneren var tvunget til at udgå.

- Nu har vi to ledere, der ofrer sig for hinanden. Jeg vil ikke kalde det et luksusproblem, for det er bare luksus at have det. Så det er med stor selvtillid, at jeg ser frem imod næste år, siger teamchef Richard Plugge.

Inden Vingegaard begynder at tænke alt for meget på næste års Tour, kan han i første omgang nyde fejringen, som fortsætter onsdag i København.