Tour de France

Et simpelt ”ja” fra Vingegaard fik jublen til at bryde løs

Efter den skrappe stigning La Planche des Belles Filles på 7. etape troede Jonas Vingegaard for alvor på sejren i verdens hårdeste cykelløb.

På tv-billederne fra Tour de France lignede Jonas Vingegaard konstant en mand i kontrol og med overskud.

Den klejne, danske bjergrytter indrømmede da også under onsdagens fejring i Tivoli, at han havde en rigtig god mavefornemmelse på cyklen i løbet af de tre ugers rundtur i Frankrig.

Kunne du mærke, at du simpelthen havde mere overskud end Tadaj Pogacar?

Efter lidt betænkningstid svarede Jonas Vingegaard kortfattet "ja", hvilket udløste et enormt jubelbrøl fra de tusindvis af tilskuere på Plænen.

Den 25-årige cykelrytter uddybede, hvordan han følte sig kørende, når det gik opad.

- Det er selvfølgelig en dejlig følelse at have, og heldigvis kunne jeg også på den sidste bjergetape køre fra ham og vinde min anden etapesejr. Det var fantastisk, forklarede Jonas Vingegaard.

Skrap stigning gav selvtillid

TV 2s cykelekspert Rolf Sørensen talte tilbage i januar med den danske bjergrytter om mulighederne for at forbedre sidste års andenplads i Touren.

Hertil svarede Jonas Vingegaard klart og tydeligt, at han troede på, det var muligt at vinde Tour de France allerede i år.

Men det var først et stykke inde i årets cykelløb, at selvtilliden for alvor fik et boost.

Først på 7. etape, der endte på den skrappe stigning La Planche des Belles Filles, gik realiteterne for alvor gik op for thyboen.

Drama til det sidste og en skuffet Jonas Vingegaard. Video: Magnus Stig Christensen

Hvornår troede du rigtigt på sejren under løbet?

- Stigningen passer mig ikke så godt, den passer Tadaj Pogacar langt bedre. Da jeg var lige ved vinde, gav det mig en masse selvtillid og tro på, at jeg kunne gøre det på de længere bjerge, sagde Jonas Vingegaard.

På de sidste hunderede meter af etapen spurtede den danske bjergrytter og lignede en vinder, men på de absolut sidste meter lykkedes det slovenske Tadej Pogacar akkurat at komme først over målstregen.

Ikke sikker før sidste enkeltstart

Selvom danskeren i årets Tour de France vandt to meriterende bjergetaper og var løbets i særklasse bedste klatrer, så var danskeren først til allersidst sikker på den samlede sejr i verdens hårdeste cykelløb.

Hvornår vidste du, at du havde vundet?

- Ikke før den sidste enkeltstart var kørt. Man kan jo styrte, hvilket var tæt på, og der kan ske alt muligt andet. Det skete heldigvis ikke, og jeg beholdt førertrøjen. Der gik det først op for mig, siger Jonas Vingegaard.

Torsdag fortsætter fejringen af den danske Tour-vinder, når thyboen vender hjem til sin hjemby, Glyngøre.