Tour de France

På hjul af Vingegaards succes: - Over al forventning

Fejringen af Jonas Vingegaards Tour-triumf kastede også en hyldest af andre danske Tour-profiler af sig - og de nød det i fulde drag.

Først kom hovedpersonen ud i sin gule trøje.

Derefter fik han selskab af en anden etapevinder i det netop overståede Tour de France.

Og så kom resten af Tour-kollegaerne, der selvfølgelig også skulle have folkets hyldest.

- Sikken oplevelse at stå der med den gule trøje.

- Personligt er jeg meget taknemmelig for, at vi kunne sætte os på hjul af Jonas og Mads, der også har vundet, og komme ud på, hvad jeg kom til at kalde for altanen. Det er selvfølgelig balkonen, lød det fra en smilende Christopher Juul-Jensen.

Første gang for triumferende profiler

Mads Pedersen og Kasper Asgreen har begge vundet store cykelløb i løbet af karrieren i form af henholdsvis VM og Flandern Rundt.

For dem var det dog den første tur op på balkonen, og det var en oplevelse, der gjorde indtryk.

- Dengang (da Mads Pedersen blev verdensmester, red.) kom jeg ikke på altanen. Der blev vi nede i foyeren. Det kan slet ikke måles med det her.

Tour de France-vinderen var ikke den eneste, der fik fornøjelsen af en tur på balkonen med en dertilhørende kæmpe hyldest på Rådhuspladsen. Video: TV 2 SPORT

- Det er sindssygt at se så mange mennesker, og det brøl, der kom, da vi gik ud på balkonen, var over al forventning, sagde Mads Pedersen, mens Kasper Asgreen supplerede:

- Hele Touren gennem Danmark var fantastisk, men den her modtagelse af Jonas, den var lige et hak over. Det kunne man godt se.

Etapevinder forventer Tour-triumf igen

Smilet var ikke til at tage fejl af hos Mads Pedersen, der for alvor sugede oplevelsen til sig.

Som altid var den tidligere verdensmester god til at sætte ord på tingene.

- Whoah, der var mange mennesker. Vi troede, at Tour-starten og holdpræsentation var vild, men det her slår det med længder.

Og så kunne vinderen af 13. etape i årets Tour de France dele, hvad han snakkede med manden i gult om, mens de stod deroppe.

Hvad sagde Vingegaard?

- Jeg glæder mig til næste år.

Kommer han tilbage og vinder?

- Det gør han, konkluderede Mads Pedersen.