Tour de France Femmes

Tour de France Femmes: 5. etape

Den længste etape i Tour de France Femmes går fra Bar-le-Duc til Saint-Dié-des-Vosges.

  • 28. juli 2022
  • Etapestart: 12.00
  • I mål: Cirka 16.20
  • Bar-le-Duc > Saint-Dié-des-Vosges
  • 175 kilometer
  • Flad etape
  • Se sendeplanen her

Christina Siggaard, ekspert

Vi er nået til løbets længste etape på 175,6 kilometer.

Der er tre stigninger undervejs med godt 45 og 50 kilometer mellem sig. Rytterne er trætte, og de fleste kigger allerede frem til bjergene de to sidste etaper. Derfor tror jeg, at det bliver en klassisk spinteretape, hvor hold som Movistar, Trek Segafredo og måske også et hold som DSM vil prøve at holde feltet samlet til mål.

På de to stigninger, der kommer undervejs, vil der blive kørt for bjergpointene og ikke med tanke på et udbrud, som jeg ser det. Her indregner jeg nemlig også bonusspurten på toppen af sidste stigning med 20 kilometer til mål, som klassementsrytterne vil have øje for.

Om ruten

Af løbsdirektør Marion Rousse:

- Finalen på gårsdagens etape har helt sikkert forvoldt skade, og det bliver godt med mindre krævende terræn. Men det er ikke en hviledag. Etapen, som er krydret med tre stigninger, er meget lang og går gennem de tre departementer Meuse, Meurthe-et-Moselle and Vosges. De mange timer i sadlen vejer tungt, når der skal køres om sejren.

Kort over ruten